Η γνωστή προσωπικότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης,  Άντριου Τέιτ και ο αδερφός του Τριστάν συνελήφθησαν εκ νέου στη Ρουμανία μετά από ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν από το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του.

Συγκεκριμένα, ο Τέιτ αντιμετωπίζει κατηγορίες για αδικήματα, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής επίθεσης, που τελέστηκαν για το διάστημα από το 2012 έως το 2015.

Ο κατηγορούμενος, γεννημένος την 1η Δεκεμβρίου του 1986, είναι Αμερικανο-Βρετανική προσωπικότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, επιχειρηματίας και πρώην επαγγελματίας kickboxer.

 
«Aπορρίπτουν κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες»

Οι αδελφοί Τέιτ «απορρίπτουν κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του. Η αστυνομία της Ρουμανίας δήλωσε ότι τα ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης για σεξουαλικά αδικήματα για τους δύο άνδρες εκδόθηκαν από τις βρετανικές αρχές τη Δευτέρα.

 

Κατηγορίες και για εμπορία ανθρώπων στην Μεγάλη Βρετανία

Ο Τέιτ κατηγορείται επίσης για εμπορία ανθρώπων στη Μεγάλη Βρετανία, όπως αναφέρει η δήλωση της ρουμανικής αστυνομίας. Οι δύο άνδρες παρουσιάστηκαν στον εισαγγελέα του Εφετείου του Βουκουρεστίου, ο οποίος διέταξε την κράτησή τους για 24 ώρες.

Ένας εκπρόσωπος των influencer των social media είπε ότι το δικαστήριο θα αποφασίσει την Τρίτη για το αν θα «εκτελέσει την εντολή».

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα δύο αδέλφια «απορρίπτουν κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες και εκφράζουν βαθιά απογοήτευση για το γεγονός ότι τόσο σοβαροί ισχυρισμοί επανέρχονται χωρίς ουσιαστικά νέα στοιχεία».