Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επεξεργάζεται το θέμα απομάκρυνσης του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Ντμίτρο Κουλέμπα, σύμφωνα με πηγές από το γραφείο του Ουκρανού προέδρου, που επικαλείται η ουκρανική ιστοσελίδα Strana.

Διαβάστε επίσης: Η Οδησσός, η Ελλάδα και η ανοικοδόµηση της Ουκρανίας

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπήρχε η σκέψη να μεταφερθεί ο Κουλέμπα στο Λονδίνο για να αναλάβει ρόλο προσβευτή του Κιέβου στη Βρετανία, ωστόσο προκρίθηκε τελικά η επιλογή του Βαλερί Ζαλούζνι για τη συγκεκριμένη θέση.

«Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για τον Κουλέμπα. Ειδικότερα, πολλές είναι οι καταγγελίες για τις σχέσεις του με τις πρεσβείες. Το προεδρικό γραφείο είναι, γενικά, δυσαρεστημένο, με την υπηρεσία Εξωτερικών. Ο καθένας, φυσικά, καταλαβαίνει ότι με τους πόρους που διαθέτει, είναι αδύνατο να επιτύχει όλα όσα θέλει, αλλά πληροφορίες για τη μη ικανοποιητική κατάσταση των πραγμάτων στις πρεσβείες ρέουν από διαφορετικές πλευρές», αναφέρουν οι πηγές.

Παράλληλα, σημειώθηκε πως ο πιθανότερος για να αντικατστήσει τον Κουλέμπα είναι ο αναπληρωτής επικεφαλής του προεδρικού γραφείου Ιγκόρ Ζόβκα, ο οποίος επιβλέπει την εξωτερική πολιτική.