«Βαριά έπεσε η (βασιλική) καλογερική» στην σύζυγο του Καρόλου Γ’ βασίλισσα Καμίλα, η οποία φέρεται να είναι «εξαντλημένη» από τις υποχρεώσεις που φορτώθηκε και φεύγει για διακοπές.
Στο πόδι της αφήνει, δεδομένης της απουσίας του Καρόλου, λόγω της θεραπείας εναντίον του καρκίνου, τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και η πριγκίπισσα Άννα.


Βασίλισσα Καμίλα: Στην πρώτη γραμμή

Από τη στιγμή της έναρξης της θεραπείας του Καρόλου τον Ιανουάριο, η 76χρονη Καμίλα από τα βασιλικά… μετόπισθεν βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του μετώπου των βασιλικών καθηκόντων, ολοκληρώνοντας 13 επίσημες υποχρεώσεις μόνη της! Βασιλική πηγή δήλωσε στους Sunday Times: «Αν και δεν περίμενε να βρεθεί στη θέση να ηγηθεί της οικογένειας, η βασίλισσα είναι έτοιμη να κάνει ό,τι χρειάζεται. Η αντίδραση του κοινού την ενθαρρύνει… και η εκτίμηση που απολαμβάνει στο Παλάτι έχει ανέβει στα ύψη».

Οι ολιγοήμερες διακοπές της Καμίλα

Ωστόσο, μη έχοντας προγραμματίσει κάποια βασιλική υποχρέωση αυτή την εβδομάδα θα περάσει μερικές ημέρες με την οικογένειά της, ως τις 11 Μαρτίου που θα εκπροσωπήσει τον βασιλιά στην τελετή για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας στο Αββαείο του Ουέστμινστερ. Ο Κάρολος θα δημοσιεύσει αντ’ αυτού ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα για την περίσταση.


Εκνευρισμός στα βρετανικά Μέσα για Γουίλιαμ και Κέιτ

Την ίδια ώρα, ενδείξεις εκνευρισμού αποτυπώνονται στα δημοσιεύματα για τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και την Κέιτ Μιντλετον.

«Περίεργη υπόθεση η εξαφάνιση της Κέιτ Μίντλετον» γράφουν οι New York Times λόγω της «ταφικής σιωπής» γύρω από την υγεία της.

Ιδιαίτερα μετά την απουσία του Γουίλιαμ από το μνημόσυνο του νονού του, τέως βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου στο Ουίνδσορ λόγω «προσωπικού λόγου», οι θεωρίες συνωμοσίας ξέφυγαν.

«Δεν έχεις μόνο την Κέιτ να φροντίσεις, έχεις και καθήκοντα», σχολιάζουν στα κοινωνικά δίκτυα. Το πρόβλημα, για την Telegraph, είναι η διαφορά χειρισμού των θεμάτων υγείας Καρόλου-Μίντλετον από Μπάκιγχαμ και Κένσινγκτον: «Πλήρης ενημέρωση για τον Κάρολο, σιωπή για την Μίντλετον.