Για την απαγορευμένη σχέση του 17χρονου τότε Εμανουέλ Μακρόν με τη μητέρα της, μίλησε η κόρη της Μπριζίτ Μακρόν, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου της.

Η Τιφέν Οζιέρ, η οποία ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου, σε συνέντευξη της στο Paris Match, με αφορμή την κυκλοφορία του μυθιστορήματος της «Assises», ανέφερε ότι έμαθε για τη σχέση της μητέρας της με τον κατά 25 χρόνια νεότερο μαθητή της Μακρόν, όταν η ίδια ήταν 10 ετών. Τα άλλα δύο αδέλφια της ήταν μεγαλύτερα και συγκεκριμένα, ο αδερφός της Σεμπαστιέν ήταν 19 ετών και η Λοράνς 17, ενώ ήταν και συμμαθήτρια του Γάλλου Προέδρου.

Όπως είπε εκείνη και τα αδέλφια της έπρεπε να ανέχονται τα συνεχή σχόλια που γίνονταν για αυτή τη σχέση. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Έμαθα πολλά για την ανθρώπινη φύση. Ξέρω ότι, σε αυτές τις στιγμές, πρέπει να επικεντρωνόμαστε στο ουσιώδες και να προχωράμε μπροστά χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη την κριτική».

ap426491319261


Η Τιφέν Οζιέρ υπενθυμίζει ότι όλα αυτά έγιναν σε μια μικρή επαρχιακή πόλη στη βόρεια Γαλλία, όπου τα πάντα γίνονταν γνωστά με μεγάλη ταχύτητα. Σχολίασε ότι «Παρ’ όλα αυτά, στάθηκαν όρθιοι. Κατάφερα να αποκτήσω ένα ανοιχτό μυαλό, αλλά και την επιθυμία να προχωρήσω μπροστά αποκτώντας μεγαλύτερη ανοχή».

Στη συνέχεια η νεαρή δικηγόρος αναφέρθηκε στο πώς ένιωσε όταν ο πατέρας της André-Louis Auzière αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι, παρά το γεγονός ότι δεν είχε χωρίσει από την Μπριζίτ Μακρόν. Το διαζύγιο των γονιών της βγήκε το 2006, δίνοντας την δυνατότητα στον Μακρόν να την παντρευτεί ένα χρόνο αργότερα. Η ίδια μετά από τόσα χρόνια λέει: «Έχω έναν αγαπημένο πατέρα και έναν αγαπημένο πατριό». Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τιφέν Οζιέρ αναφέρεται στον πατέρα της στον ενεστώτα, παρότι εκείνος πέθανε το 2019.

Επιπλέον, μίλησε για το πώς ήταν η ζωή της μετά την άφιξη του Μακρόν, με την ίδια να αποκαλύπτει ότι τον αποκαλούσε «το UFO». Ήταν ένας άνθρωπος τρυφερός με τη μητέρα της και προστατευτικός με την ίδια και τα αδέρφια της.

Η Οζιέρ δεν αποκαλύψει τίποτα στην οικογένειά της (είναι παντρεμένη με δύο παιδιά) για το συγγραφικό της έργο, προτού βάλει τις τελευταίες πινελιές σε αυτό, αλλά ούτε στη μητέρα της και στον Μακρόν. Ξέρει ότι το μυθιστόρημά της θα τραβήξει την προσοχή του κόσμου, με την ίδια να αναφέρει: «περιμένω το χειρότερο».