Με λαμπρότητα, αλλά και αυστηρά μέτρα προστασίας κατά του κοροναϊού, οι Γάλλοι τίμησαν την Άλωση της Βαστίλης (1789), η οποία αποτέλεσε την αρχή της Γαλλικής Επανάστασης που αργότερα χαιρετίστηκε ως θρίαμβος του λαού κατά της τυραννίας.

Το πρωί της 14η Ιουλίου πραγματοποιήθηκε με μεγαλοπρέπεια η στρατιωτική παρέλαση Ηλύσια Πεδία, ενώπιον του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν.
vastili5

Οι εντυπωσιακές στρατιωτικές επιδείξεις μάγεψαν τους θεατές, οι οποίοι φέτος υπό την σκιά του τετάρτου κύματος της πανδημίας ήταν σαφώς μειωμένοι.

Στα highlights των εορτασμών ήταν οι επιδείξεις αεροσκαφών του Patrouille de France, που έσκισαν τον παριζιάνικο ουρανό, σχηματίζοντας την γαλλική σημαία με τα εθνικά χρώματα της χώρας.
f64371c_5212044-01-06__2_

Στην στρατιωτική παρέλαση συμμετείχαν μεταξύ άλλων 73 αεροσκάφη, 24 ελικόπτερα, 221 τροχοφόρα και 200 έφιπποι της πολιτοφυλακής της Γαλλικής Δημοκρατίας.
d526567_5212120-01-06__1_

Λόγω της πανδημίας, ο αριθμός των θεατών στα Ηλύσια Πεδία δεν ξεπέρασε τις πέντε χιλιάδες, με απαραίτητη προϋπόθεσητις μάσκες και την επίδειξη το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης για να παρακολουθήσουν το υπερθέαμα.
c8b0e21_5211797-01-06__1_

Η δημαρχία του Παρισιού οργανώνει το βράδυ της Τετάρτης στις 11 μ.μ. τη γιορτή των πυροτεχνημάτων στο Πεδίο του Άρεως, όπου επιτρέπεται να συγκεντρωθούν 15.000 άτομα. Το ιστορικό αξιοθέατο της Γαλλίας, ο Πύργος του Άιφελ θα φωτιστεί με θέμα την ελευθερία. Πέρυσι, το θέμα ήταν η κοινωνική απόσταση.
vastili1__1_

Φέτος οι εορτασμοί περιορίζονται ή ακυρώνονται όπως αποφάσισαν οι δημαρχίες στη Νάντη, στη Λιλ, στο Πορνίκ και στην Καρκασόν.
Επίσης, δεν πρόκειται να γίνουν οι συνηθισμένοι χοροί των πυροσβεστών.

Κομψή και elegant η Μπριζίτ Μακρόν


Η Μπριζίτ Μακρόν ξεχώρισε για άλλη μια φορά με το απαράμιλλο στυλ και τη φινέτσα της στο πλευρό του Γάλλου προέδρου.
brigitte_1
Η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας επέλεξε να κάνει ένα elegant look, με ένα μίντι γαλάζιο φόρεμα, ψηλοτάκουνες γόβες στην ίδια απόχρωση και λιτό αλλά εξαιρετικά κομψό μακιγιάζ και χτένισμα.
brigit