Χούθι πραγματοποίησαν τις απειλές τους, με αποτέλεσμα υποθαλάσσια καλώδια δεδομένων στην Ερυθρά Θάλασσα να έχουν υποστεί ζημιές, μετά από επίθεση που εξαπέλυσαν όπως είχαν προειδοποιήσει.

Τουλάχιστον 15 υποθαλάσσια καλώδια περνούν από το στενό Mπαμπ αλ Μαντάμπ στο νότιο άκρο της Ερυθράς Θάλασσας, ένα υδάτινο σώμα πλάτους μόλις 26 χιλιομέτρων σε ορισμένα σημεία. Η Υεμένη είναι η βόρεια ακτή του Στενού.

Χούθι: Στη δημοσιότητα το βίντεο της επίθεσης


Από το πρώτο πλήγμα των Χούθι πραγματοποιήθηκαν σημαντικές ζημιές στις επικοινωνίες των Τσιμπουτί. Μάλιστα, οι αντάρτες έδωσαν στη δημοσιότητα και πλάνα από το πλοίο Rubymar που χτύπησαν με πυράυλους.

«Οι ναυτικές δυνάμεις της Υεμένης με τη βοήθεια του Παντοδύναμου Θεού πραγματοποίησαν στρατιωτική επιχείρηση με στόχο το βρετανικό πλοίο Rubymar στον κόλπο του Άντεν.», είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου των Χούθι χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, ο Εκπρόσωπος Υπουργείου Εξωτερικών των Χούθι εξήγησε τον λόγο για τον οποίο πραγματοποιήθηκε αυτή η επιχείρηση: «Πιέζουμε σκληρά να πραγματοποιηθούν οι προτάσεις που έγιναν και η συμφωνία που έγινε στο Παρίσι να εφαρμοστεί».


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czg2ob1wx3xt)