Για δέκα ώρες προσπαθούσαν την Τρίτη (26/12) πλοία και αεροσκάφη των ΗΠΑ να αντιμετωπίσουν πλήθος επιθέσεων των Χούθι κατά της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα.

Το αντιτορπιλικό USS Laboon και τα αεροσκάφη F/A-18E/F 18 Super Hornet της ομάδας κρούσης του αεροπλανοφόρου Eisenhower κατέρριψαν 12 μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τρεις βαλλιστικούς πυραύλους και δύο πυραύλους κρουζ, ξεκινώντας περίπου στις 6:30 π.μ. τοπική ώρα, ανακοίνωσε η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ στο Twitter.

Υεμένη: Εντείνουν τις επιθέσεις οι Χούθι μετά την κήρυξη του πολέμου του Ισραήλ στη Χαμάς


Οι Χούθι έχουν εντείνει τις επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων που διέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα - μια σημαντική ναυτιλιακή αρτηρία - αφότου το Ισραήλ κήρυξε τον πόλεμο στη Χαμάς μετά την τρομοκρατική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου που στοίχισε τη ζωή σε περίπου 1.200 ανθρώπους, ανάμεσά τους 33 Αμερικανοί.

Επιπλέον, χθες (26/12) οι Χούθι εξαπέλυσαν επίθεση σε εμπορικό πλοίο με σημαία Λιβερίας που κατευθυνόταν από τη Σαουδική Αραβία προς το Πακιστάν.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι, Γιαχία Σάρε, δήλωσε ότι η επίθεση στο MSC United VIII έγινε αφού το πλήρωμα του πλοίου «δεν ανταποκρίθηκε» στις κλήσεις των ναυτικών δυνάμεων της, μαζί με «επανειλημμένα προειδοποιητικά μηνύματα».