Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν στο Κάνσας έπειτα από πυροβολισμούς λίγα λεπτά μετά το τέλος της παρέλασης των Chiefs, της ομάδας που νίκησε την Κυριακή στο Super Bowl. Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι τραυματίες είναι 14, όμως δεν έχουν όλοι τραύματα από σφαίρες. Από τους τραυματίες τρεις είναι σε κρίσιμη κατάσταση, πέντε σε σοβαρή και ένας εκτός κινδύνου, ενώ άλλοι πέντε έλαβαν μόνο τις πρώτες βοήθειες.

Ο δήμαρχος του Κάνσας Σίτι ενημέρωσε πως όλα τα μέλη της αποστολής των Kansas City Chiefs – συμπεριλαμβανομένων αθλητών, προπονητών και λοιπού προσωπικού – είναι ασφαλή. Η τοπική αστυνομική διεύθυνση ανακοίνωσε πως δύο ύποπτοι, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν όπλα, προσήχθησαν και ανακρίνονται.

Το χρονικό

Οι πυροβολισμοί ακούστηκαν στο Κάνσας, κατά τη διάρκεια της παρέλασης των πρωταθλητών του NFL, Κάνσας Σίτι Τσιφς, προκαλώντας πανικό στους παρεβρισκόμενους.

Σύμφωνα με την πρώτη αναφορά της αστυνομίας, οι πυροβολισμοί έπεσαν στον Σταθμό Union όπου υπήρχαν χιλιάδες πολίτες για να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα, την Kansas City Chiefs του Γιώργου Καρλαύτη, να παρελαύνει από το κέντρο της πόλης, μετά την κατάκτηση του Super Bowl.

Όπως ανέφεραν οι πρώτες πληροφορίες για το περιστατικό, από τους πυροβολισμούς από πηγές που επικαλούνται την τοπική αστυνομία, τραυματίστηκαν πολλά άτομα, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ο αριθμός τους και η κατάσταση της υγείας τους. Ενώ έχουν συλληφθεί δύο ένοπλοι που φέρονται να εμπλέκονται με την επίθεση.

"Πυροβολισμοί έπεσαν περιμετρικά του (σιδηροδρομικού σταθμού) Union Station. Παρακαλώ απομακρυνθείτε από την περιοχή", ανακοίνωσε η αστυνομία του Κάνσας Σίτι στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter), διευκρινίζοντας ότι προσπαθεί "ακόμη να προσδιορίσει τον αριθμό των θυμάτων". Πολλοί άνθρωποι επλήγησαν από τα πυρά.

Βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα δείχνει μια χαοτική σκηνή έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό, καθώς αστυνομικοί εισβάλλουν στο κτίριο ενώ άνθρωποι που συμμετείχαν στη γιορτή του Super Bowl διασκορπίζονταν για να καλυφθούν.

kansas-3
kansas-2
kansas-1