Με φανερά αυτοσαρκαστική διάθεση εμφανίστηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σε ομιλία του στη Σύνοδο της Εθνικής Ένωσης Κομητειών, τη Δευτέρα 12/02.

Ειδικότερα, αναφερόμενος σε πρόσφατες πρωτοβουλίες της κυβέρνησής του για την «πράσινη ενέργεια», ο Τζο Μπάιντεν έκανε αστεία σχετικά με την ηλικία και τη μνήμη του.

«Ξέρω ότι δεν μου φαίνεται, αλλά είμαι στη γύρα εδώ και κάποιο διάστημα, αυτό τουλάχιστον το θυμάμαι», είπε, πυροδοτώντας γέλια στο ακροατήριο που τον χειροκρότησε.

*Διαβάστε εδώ: ΗΠΑ: Ο Τραμπ προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο, ζητώντας του να ακυρώσει απόφαση εφετείου που έκρινε ότι δεν χαίρει ασυλίας*Διαβάστε εδώ:


«Συμπαθητικός ηλικιωμένος κύριος, με καλές προθέσεις αλλά κακή μνήμη»

H διάθεση αυτοσαρκασμού του Τζο Μπάιντεν ήρθε σε ευθεία αντίθεση με την οργισμένη αντίδρασή του, που πυροδότησε την περασμένη εβδομάδα ο ισχυρισμός του Ρεπουμπλικανού εισαγγελέα Ρόμπερτ Χουρ ότι η μνήμη του προέδρου των ΗΠΑ έχει «σημαντικούς περιορισμούς», λόγος για τον οποίο αποφάσισε να μην ασκηθεί ποινική δίωξη στον πρόεδρο των ΗΠΑ για την κατοχή διαβαθμισμένων εγγράφων.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας ανέφερε στο πόρισμά του οποιοδήποτε σώμα ενόρκων θα δυσκολευόταν να τον καταδικάσει, καθώς θα παρουσιαζόταν ως «συμπαθητικός ηλικιωμένος κύριος, με καλές προθέσεις, αλλά κακή μνήμη».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο Μπάιντεν μπέρδεψε τον πρόεδρο της Αιγύπτου με εκείνον του Μεξικού, αλλά και τα ονόματα του Εμανουέλ Μακρόν και της Άνγκελα Μέρκελ με μακαρίτες προκατόχους τους στην προεδρία της Γαλλίας και στην γερμανική καγκελαρία.




Δημοσκόπηση: Το 86% θεωρεί «πολύ ηλικιωμένο» τον Μπάιντεν για μια δεύτερη θητεία

Στον απόηχο του σάλου που προκάλεσε το πόρισμα του εισαγγελέα, σε δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos για λογαριασμό του ABC Νews, το 86% των ερωτηθέντων είπαν ότι ο Μπάιντεν είναι πολύ ηλικιωμένος για μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο.

Το ποσοστό αυτό περιλαμβάνει και το 59% εκείνων που θεωρούν ότι τόσο ο ηλικίας 81ετών Μπάιντεν όσο και ο 77χρονος Τραμπ είναι πολύ ηλικιωμένοι για να είναι πρόεδροι των ΗΠΑ.

Στην ίδια δημοσκόπηση το 62% δήλωσε ότι και ο Τραμπ είναι πολύ μεγάλος σε ηλικία για να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.

Ο Μπάιντεν είναι ο γηραιότερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ, αφού έσπασε κατά οκτώ χρόνια το ρεκόρ του Τραμπ, όταν σε ηλικία 78 ετών ανέλαβε τον Ιανουάριο του 2021 το ύπατο αξίωμα της χώρας.