Ακυρώθηκε κι επίσημα το ταξίδι του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό ότι διακομίστηκε και πάλι, για τρίτη φορά, μέσα σε λίγους μήνες, στο νοσοκομείο.

Τον γύρο του κόσμου κάνει η κατάσταση της υγείας του 70χρονου υπουργού που νοσηλεύεται στην εντατική σε νοσοκομείο της Ουάσινγκτον. Το Πεντάγωνο έκανε γνωστό ότι ο Όστιν είναι αντιμέτωπος με σοβαρό περιστατικό με την ουροδόχο κύστη του.

Ήδη έχει μεταφέρει τα καθήκοντά του στην υφυπουργό του.

Σάλος είχε προκληθεί τον Δεκέμβριο στο αμερικανικό κυβερνητικό επιτελείο λόγω του γεγονότος ότι ο Όστιν δε είχε αποκαλύψει ότι πάσχει από καρκίνο του προστάτη και επιπλέον ότι είχε αναγκαστεί να επιστρέψει στο νοσοκομείο, λίγο αργότερα, τον Ιανουάριο.

Για την Τετάρτη ήταν προγραμματισμένο να ηγηθεί της συνάντησης στις Βρυξέλλες για την ουκρανική άμυνα κι αυτό θα ήταν το πρώτο οργανωμένο ταξίδι μετά τη νοσηλεία του.

Στην ατζέντα περιλαμβανόταν ακόμη μία συνάντηση, για την Πέμπτη, υπό τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Τελευταία φορά ο Όστιν συμμετείχε σε συνομιλίες για την Ουκρανία ψηφιακά, από το σπίτι του, συγκεκριμένα στις 23 Ιανουαρίου.

Σε προηγύμενη ανακοίνωσή του, το Πεντάγωνο έσπευσε να κάνει σαφές ότι για την κατάσταση της υγείας του Όστιν ενημερώνεται ο Λευκός Οίκος και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας.

Στην τελευταία δε ανακοίνωση, το Πεντάγωνο ξεκαθάρισε ότι η υφυπουργός του Όστιν ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Το νοσοκομείο όπου βρίσκεται τώρα ο υπουργός προχώρησε, από την πλευρά του, στη δική του ενημέρωση σημειώνοντας ότι ο πρώτος παρακολουθείται στενά, ενώ το πρόβλημα με την ουροδόχο κύστη δεν αναμένεται να διαταράξει τη θεραπεία που ακολουθεί για τον καρκίνο.