Σε νοσοκομείο της Ουάσινγκτον μεταφέρθηκε εκ νέου ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν, για θεραπεία «συμπτωμάτων που υποδηλώνουν ένα πρόβλημα στην ουροδόχο κύστη».

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, διευκρινίζοντας ότι έχει ενημερωθεί ο Λευκός Οίκος.

Ο Όστιν, ο οποίος διαγνώστηκε με καρκίνο του προστάτη και πρόσφατα υποβλήθηκε σε εγχείρηση για την αντιμετώπισή του, εισήχθη σε στρατιωτικό νοσοκομείο, στα προάστια της Ουάσινγκτον.

*Διαβάστε εδώ: Το Ιράκ ξαναρχίζει συνομιλίες με τις ΗΠΑ για το μέλλον του αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού


Ο Όστιν μεταβίβασε τις εξουσίες του στην υφυπουργό του

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας μεταβίβασε τις εξουσίες του στην υφυπουργό του χθες, Κυριακή 11/02, μερικές ώρες μετά την εισαγωγή του σε νοσοκομείο εξαιτίας «επείγοντος προβλήματος στην ουροδόχο κύστη», όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

«Περί τις 16:55 (…) ο υπουργός Όστιν μεταβίβασε τα καθήκοντά του» στην υφυπουργό του Κάθλιν Χιξ, η οποία τα «ανέλαβε», εξήγησε ο Πατ Ράιντερ σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε, διευκρινίζοντας πως ο κ. Όστιν εξακολουθεί να υποβάλλεται σε θεραπεία και ότι ο Λευκός Οίκος και το Κογκρέσο έχουν ενημερωθεί σχετικά.


Ο Όστιν είχε ζητήσει συγγνώμη από Μπάιντεν και Αμερικανούς επειδή κράτησε μυστικό ότι νόσησε από καρκίνο

Υπενθυμίζεται ότι ο Όστιν ήταν «εξαφανισμένος» για μερικές ημέρες τον περασμένο μήνα και είχε νοσηλευτεί σε νοσοκομείο, χωρίς ωστόσο να ενημερώσει ποτέ τον Τζο Μπάιντεν για το πρόβλημα υγείας του.

Μετά τις αντιδράσεις, ζήτησε δημοσίως συγγνώμη, επειδή κράτησε μυστικό ότι νόσησε από καρκίνο και νοσηλεύθηκε.

«Θέλω να είμαι πολύ σαφής: Δεν το διαχειριστήκαμε αυτό όπως έπρεπε (…). Έπρεπε να είχα ενημερώσει τον πρόεδρο για τη διάγνωσή μου για καρκίνο (…). Ζητώ συγγνώμη στους συναδέλφους μου και στον αμερικανικό λαό», δήλωσε ο Λόιντ Όστιν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Ωστόσο, θέλω να πω πολύ ξεκάθαρα ότι δεν υπήρξε κενό στις αρμόδιες αρχές και (ότι δεν υπήρξε) κανένας κίνδυνος για τη διοίκηση και τον έλεγχο του υπουργείου», υπογράμμισε.