Η υπηρεσία ασφαλείας Shin Bet του Ισραήλ, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την αίθουσα του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου, τον Γιοάβ Γκάλαντ και τον Μπεν Γκβιρ να παρακολουθούν τη δραματική διάσωση των δύο ομήρων από τη Ράφα της νότιας Γάζας.

Διαβάστε σχετικά: Πόλεμος στο Ισραήλ: Η συγκινητική στιγμή της επανένωσης δύο ομήρων που κρατούνταν από τη Χαμάς, με τους συγγενείς τους

Σύμφωνα με τους Times of Israel το κέντρο διοίκησης ήταν κατάμεστο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Παρόντες ήταν ο επικεφαλής της Shin Bet, ο αρχηγός των IDF, ο αστυνομικός διευθυντής, ο επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, ο επικεφαλής των επιχειρήσεων των IDF και ο αρχηγός της πολεμικής αεροπορίας. Υπενθυμίζεται ότι ο δύο όμηροι απελευθερώθηκαν και μετάφερθηκαν σώοι στο νοσοκομείο.

«Τους είδαμε (…) υπήρχαν πολλά δάκρυα, αγκαλιές και λίγες λέξεις», διηγήθηκε ο Ιντάν Μπεζεράνο γαμπρός ενός από τους δύο Ισραηλινοαργεντίνους ομήρους. Οι δύο άνδρες, τους οποίους απήγαγε η Χαμάς από το κιμπούτς Νιρ Γιτσχάκ κατά την επίθεσή της στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στο νοσοκομείο Σίμπα, κοντά στο Τελ Αβίβ, όπου έφθασαν περίπου στις 03:15 τα ξημερώματα, ανακοίνωσε το νοσοκομείο.

Ήμασταν σε κατάσταση σοκ – Δεν το περιμέναμε

«Περίπου στις 03:00 δεχθήκαμε κλήση από τις ισραηλινές αρχές οι οποίες μας είπαν: ο Φερνάντο και ο Λουίς είναι στα χέρια μας, ελάτε να τους δείτε στο νοσοκομείο. Ήμασταν σε κατάσταση σοκ. Δεν το περιμέναμε. Όμως τρέξαμε στο αυτοκίνητο και φτάσαμε εδώ», δήλωσε ο Ιντάν Μπεζεράνο, γαμπρός του Λουίς Χαρ. «Μπορέσαμε να τους δούμε. Απ’ όσο είδαμε, βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση, στο κρεβάτι. Μοιάζουν καλά, αν μπορώ να το πω. Τους υποβάλλουν σε σειρά διαγνωστικών τεστ, τους περιβάλλουν γιατροί και νοσηλευτές. Το πιο σημαντικό: η οικογένειά τους βρίσκεται γύρω τους», πρόσθεσε μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Όταν τους είδαμε η καρδιά μας χτυπούσε με 200 παλμούς το λεπτό, ίσως περισσότερους. Υπήρχαν πολλά δάκρυα, αγκαλιές, αλλά λίγες λέξεις (…). Είμαστε χαρούμενοι σήμερα, αλλά δεν έχουμε κερδίσει. Είναι ένα ακόμη βήμα προς την επιστροφή στο σπίτι» των ομήρων που εξακολουθούν να κρατούνται στη Γάζα, τόνισε ο Μπεζεράνο.