Η υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚαν παίρνει νέα τροπή. Υπενθυμίζεται ότι η μικρή Βρετανίδα εξαφανίστηκε πριν από 17 χρόνια, στις 3 Μαΐου 2007, από πορτογαλικό θέρετρο, όπου έκανε διακοπές με τους γονείς της.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία: Αυτός είναι ο νέος αρχηγός της Wagner μετά τον θάνατο Πριγκόζιν

Ο 59χρονος Βρετανός Κεν Ραλφς (φωτό κάτω) μίλησε στο SkyNews και υποστήριξε πως ο Γερμανός παιδόφιλος Κρίστιαν Β., τον οποίο υποπτεύονται για την αρπαγή αλλά ο ίδιος το αρνείται, μία εβδομάδα πριν από την εξαφάνιση του κοριτσιού προσπάθησε να στρατολογήσει έναν κοινό τους φίλο για να τον βοηθήσει να απαγάγει ένα παιδί και να το πουλήσει σε ένα άτεκνο ζευγάρι Γερμανών.

Νέα στοιχεία για την υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚαν – Ποια η εμπλοκή του μέλους της νομαδικής μποέμ κοινότητας

Όπως ισχυρίστηκε, ο Κρίστιαν Β. έκανε την προσφορά στον κοινό τους φίλο που ήταν πολύ φτωχός και ζούσε σε μια σκηνή σε ένα απομακρυσμένο μέρος της ακτής του Αλγκάρβε. «Καθόμασταν γύρω από τη φωτιά ένα βράδυ έπειτα από ένα γεύμα, ήπιαμε μερικές μπίρες και τις πρώτες πρωινές ώρες ο φίλος μου άρχισε να κλαίει. Τον ρώτησα ποιο ήταν το θέμα και, τελικά, μου ομολόγησε ότι είχε μπλέξει με τον Κρίστιαν για να κλέψει ένα παιδί από την Πράια ντα Λουζ από μια πλούσια οικογένεια», ανέφερε ο 59χρονος Ραλφς, ο οποίος μαζί με τον Κρίστιαν και τον κοινό τους φίλο ήταν όλοι μέλη μιας νομαδικής, μποέμ κοινότητας που ζούσε, για διαφορετικούς λόγους, σε απομονωμένα σημεία στη νοτιοδυτική Πορτογαλία.

«Είναι περιφραγμένο τώρα, πιθανότατα ιδιόκτητο. Αλλά πριν από 17 χρόνια ο φίλος μου και η οικογένειά του ζούσαν εδώ και εγώ και η γυναίκα μου τους φέρναμε φαγητό. Ο Κρίστιαν ήξερε ότι ο τύπος ήταν ευάλωτος και ήθελε να ταξιδέψει στο εξωτερικό, αλλά δεν μπορούσε να φύγει επειδή δεν μπορούσε να πληρώσει τα αεροπορικά εισιτήρια», εξήγησε ο Ραλφς στη δημοσιογράφο του SkyNews, πηγαίνοντάς τη σε ένα ξέφωτο στο δάσος περίπου 20 μίλια από την Πράια ντα Λουζ, το παραθαλάσσιο μέρος απ' όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν τον Μάιο του 2007.

Όπως τόνισε ο Ραλφς, είπε στον φίλο του να μην εμπλακεί, ενώ προσφέρθηκε να τον βοηθήσει οικονομικά όταν επέστρεφε από ένα ταξίδι που επρόκειτο να κάνει ο 59χρονος Κεν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μία εβδομάδα αργότερα ο Ραλφς επέστρεψε και άκουσε την είδηση ότι η Μαντλίν, τριών ετών, είχε εξαφανιστεί χωρίς ίχνη από το νοικιασμένο εξοχικό διαμέρισμα της οικογένειάς της.

Ο 59χρονος είχε αναφέρει όσα γνώριζε στην πορτογαλική αστυνομία, αλλά δεν επικοινώνησαν μαζί του


Αμέσως πήγε στο αστυνομικό τμήμα και ανέφερε όσα γνώριζε, ενώ έδωσε και έναν μυστικό χάρτη για το πώς θα έφθαναν στο δάσος. Επιστρέφοντας στο Αλγκάρβε πήγε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και επανέλαβε την ιστορία του, αλλά οι Πορτογάλοι ντετέκτιβ υποστήριξαν ότι δεν γνώριζαν τίποτα γι’ αυτό. Παράλληλα διαπίστωσε ότι ο φίλος του είχε εξαφανιστεί, η σκηνή του είχε καεί και δεν υπήρχε κανένα ίχνος του Κρίστιαν. Μάλιστα, δεν ξαναείδε ποτέ κανέναν από τους δύο.

Ο Ραλφς πρόσθεσε: «Η τοπική αστυνομία με ρώτησε αν έχω κάνει την κατάθεση στη βρετανική αστυνομία. Είπα ναι και μου είπαν ''καλά, μην ανησυχείτε, πηγαίνετε σπίτι σας. Αν χρειαστεί να επικοινωνήσουν μαζί σου, θα το κάνουν''». Και όπως περιέγραψε ο ίδιος, κανείς δεν επικοινώνησε μαζί του. Και το 2020, όταν ο Κρίστιαν Β. αναγνωρίστηκε δημοσίως ως ο ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν, ο Ραλφς τον αναγνώρισε από τις φωτογραφίες των Μέσων Ενημέρωσης και επικοινώνησε και πάλι με την αστυνομία. Ο Ραλφς μίλησε και σε Πορτογάλους ντετέκτιβ, αν και ακόμα δεν γνωρίζει τι ρόλο έπαιξαν τα στοιχεία του στην έρευνα.

Ο Κρίστιαν Β., ο οποίος δεν μπορεί να προσδιοριστεί πλήρως βάσει της γερμανικής νομοθεσίας περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, εξακολουθεί να είναι ο κύριος ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν, αλλά δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη με την υπόθεση της Μαντλίν, εκτίοντας ποινή 7 ετών σε γερμανική φυλακή για τον βιασμό μιας ηλικιωμένης Αμερικανίδας, ένα έγκλημα που διέπραξε στην Πράια ντα Λουζ το 2005.