Ο πρίγκιπας Χάρι αναχωρεί από το Λονδίνο ύστερα από ένα σύντομο ταξίδι για να δει τον πατέρα του, βασιλιά Κάρολο, λίγο μετά την ανακοίνωση των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ ότι ο μονάρχης διαγνώστηκε με καρκίνο.

Ο δούκας του Σάσεξ, 39 ετών, εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου την Τετάρτη, αφού πέρασε περίπου 24 ώρες στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως ανέφερε η Sun.

Ο πρίγκιπας Χάρι έφτασε την Τρίτη, αφού πήρε πτήση από το Λος Άντζελες τη Δευτέρα και φέρεται να ταξίδεψε στο Clarence House, όπου ζουν ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα στο Λονδίνο. Ο πατέρας και ο γιος πιστεύεται ότι είχαν μια σύντομη ιδιωτική συνάντηση, που φέρεται να επανασυνδέθηκαν για πρώτη φορά μετά την τελετή στέψης τον Μάιο του 2023.

«Αυτό είναι καλό», λέει κοντινή πηγή του βασιλικού οίκου στο PEOPLE αποκλειστικά στο εξώφυλλο αυτής της εβδομάδας. «Ας ελπίσουμε ότι (ο Χάρι) θα φέρει και τα εγγόνια κάποια στιγμή, καθώς αυτό θα ήταν υπέροχο για όλους τους».

Το ταξίδι-αστραπή του Χάρι

Ενώ ο δούκας του Σάσεξ πέρασε χρόνο με τον πατέρα του πριν ο βασιλιάς ταξιδέψει πίσω στο Sandringham, μια βασιλική πηγή δήλωσε ότι δεν υπάρχουν «σχέδια» για να βρεθούν μαζί ο πρίγκιπας Χάρι και ο αδελφός του, πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Δεν είναι σαφές πού διανυκτέρευσε ο πρίγκιπας Χάρι κατά τη διάρκεια του ατομικού ταξιδιού. Ο ίδιος και η σύζυγός του, Μέγκαν Μαρκλ, «κλήθηκαν να εκκενώσουν» το σπίτι τους Frogmore Cottage στο Ουίνδσορ τον Μάρτιο του 2023, αφού αποχωρήσουν από τον βασιλικό τους ρόλο το 2020 και μετακομίσουν στις ΗΠΑ, δήλωσε τότε εκπρόσωπος. Το ζευγάρι εγκαταστάθηκε στη γενέτειρά της, την Καλιφόρνια, με τον γιο τους πρίγκιπα Άρτσι, 4 ετών, και αργότερα καλωσόρισε την κόρη του, πριγκίπισσα Λίλιμπετ, 2 ετών, στις ΗΠΑ το 2021.

Ο πρίγκιπας Χάρι είχε ένα εξίσου σύντομο ταξίδι στην πατρίδα του, όταν ταξίδεψε τα 5.400 μίλια από την Καλιφόρνια στο Λονδίνο τον Μάιο για τη στέψη του πατέρα του. Λίγες ώρες μετά την τελετή στέψης στο Αβαείο του Ουέστμινστερ, ο δούκας του Σάσεξ κατευθύνθηκε στο αεροδρόμιο για να επιστρέψει στην Αμερική - και να γιορτάσει τα 4α γενέθλια του πρίγκιπα Άρτσι, τα οποία έπεσαν την ίδια μέρα με το βασιλικό γεγονός.

Ο δούκας του Σάσεξ βρέθηκε για τελευταία φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο όταν παρακολούθησε τα WellChild Awards τον Σεπτέμβριο. Ο Χάρι είναι προστάτης της φιλανθρωπικής οργάνωσης, η οποία στηρίζει σοβαρά άρρωστα παιδιά και τις οικογένειές τους από το 2007.

Επόμενη στάση ο Καναδάς

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν πρόκειται να επισκεφθούν τον Καναδά από τις 14 έως τις 16 Φεβρουαρίου για τους εορτασμούς του Invictus Games Vancouver Whistler 2025's One Year to Go. Κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής τους, το ζευγάρι αναμένεται να συμμετάσχει στα μέλη του Winter Training Camp των συμμετεχόντων εθνών, το οποίο παρέχει την ευκαιρία στα μέλη της Διεθνούς Κοινότητας Invictus, συμπεριλαμβανομένων των διευθυντών των ομάδων, των προπονητών και των αγωνιζομένων, να βιώσουν την εμπειρία των χειμερινών προσαρμοστικών αθλημάτων ενόψει των Αγώνων του επόμενου έτους.

Ο πρίγκιπας Χάρι, πρώην λοχαγός του βρετανικού στρατού, ίδρυσε το διεθνές τουρνουά προσαρμοσμένων αθλημάτων για τραυματίες, ασθενείς στρατιωτικούς και βετεράνους το 2014.

Ο Κάρολος ενημέρωσε προσωπικά τον Χάρι και τον Ουίλιαμ για τη διάγνωση

Εξυπακούεται ότι ο βασιλιάς Κάρολος, 75 ετών, ενημέρωσε προσωπικά τους δύο γιους του, καθώς και άλλα μέλη της οικογένειάς του για τη διάγνωση του καρκίνου του πριν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ προβούν στη δημόσια ανακοίνωση τη Δευτέρα. Πριν από δύο ημέρες το παλάτι ανακοίνωσε ότι ο μονάρχης λαμβάνει θεραπεία για «μια μορφή καρκίνου» με μια ανακοίνωση 138 λέξεων. Η διάγνωση δημοσιοποιήθηκε λίγο αφότου ο βασιλιάς Κάρολος υποβλήθηκε σε επέμβαση για την αντιμετώπιση μιας καλοήθους διόγκωσης του προστάτη στις 26 Ιανουαρίου. Η ενημέρωση ήρθε μία εβδομάδα αφότου ο βασιλιάς έφυγε από την κλινική του Λονδίνου ύστερα από τριήμερη παραμονή μετά την επέμβαση. Ωστόσο, δεν πάσχει από καρκίνο του προστάτη.

«Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης νοσοκομειακής επέμβασης του βασιλιά για καλοήθη διεύρυνση του προστάτη, διαπιστώθηκε ένα ξεχωριστό ζήτημα που προκαλεί ανησυχία. Οι διαγνωστικές εξετάσεις που ακολούθησαν εντόπισαν μια μορφή καρκίνου», ξεκίνησε η ανακοίνωση από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

«Η Αυτού Μεγαλειότης ξεκίνησε σήμερα ένα πρόγραμμα τακτικών θεραπειών, κατά τη διάρκεια του οποίου οι γιατροί τού συνέστησαν να αναβάλει τις δημόσιες υποχρεώσεις του. Καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου η Αυτού Μεγαλειότητα θα συνεχίσει να αναλαμβάνει τις κρατικές υποθέσεις και την επίσημη γραφειοκρατία ως συνήθως», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Ο βασιλιάς είναι ευγνώμων στην ιατρική του ομάδα για την ταχεία παρέμβασή της, η οποία κατέστη δυνατή χάρη στην πρόσφατη νοσοκομειακή του διαδικασία. Παραμένει απόλυτα θετικός όσον αφορά τη θεραπεία του και προσβλέπει στην επιστροφή του σε πλήρη δημόσια καθήκοντα το συντομότερο δυνατό», προστίθεται στην ανακοίνωση. «Η Αυτού Μεγαλειότητα επέλεξε να μοιραστεί τη διάγνωσή του για να αποτρέψει τις εικασίες και με την ελπίδα ότι μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση του κοινού για όλους εκείνους σε όλο τον κόσμο που πλήττονται από τον καρκίνο».

Ο Ουίλιαμ δεν έχει δει τον Κάρολο μετά την ανακοίνωση της διάγνωσης

Ως διάδοχος του θρόνου, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ μπορεί να αναλάβει κάποια καθήκοντα για λογαριασμό του πατέρα του, εκτός από το δικό του ημερολόγιο υποχρεώσεων τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με το PEOPLE. Ωστόσο, προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια για τον διορισμό συμβούλων του κράτους που θα ενεργούν για λογαριασμό του βασιλιά Καρόλου. Οι Σύμβουλοι του Κράτους είναι μέλη της βασιλικής οικογένειας που μπορούν να εκτελούν συνταγματικά καθήκοντα για τον μονάρχη εάν βρίσκονται στο εξωτερικό ή δεν είναι καλά.

«Ο Ουίλιαμ θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, αλλά ο βασιλιάς θα θέλει να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του όσο καλύτερα μπορεί», λέει κοντινή πηγή του βασιλικού οίκου.

Εξυπακούεται ότι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ δεν έχει δει τον πατέρα του από τότε που ανακοινώθηκε η είδηση, αλλά βρίσκονται σε τακτική επαφή.

Φορτωμένο το πρόγραμμα του Ουίλιαμ μετά την περιπέτεια της Κέιτ

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας, 41 ετών, έχει και ο ίδιος γεμάτο πρόγραμμα και έκανε την Τετάρτη την πρώτη του δημόσια δέσμευση από τότε που η Κέιτ Μίντλετον επέστρεψε στο σπίτι της από το νοσοκομείο ύστερα από εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα και τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δημοσιοποίησαν τα νέα για την υγεία του βασιλιά. Ο Ουίλιαμ είχε αποχωρήσει από τα βασιλικά καθήκοντα για να βοηθήσει στη φροντίδα των τριών παιδιών του -του πρίγκιπα Γεωργίου, της πριγκίπισσας Σάρλοτ και του πρίγκιπα Λούι-, ενώ η σύζυγός του, πριγκίπισσα Κέιτ, αναρρώνει. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, 42 ετών, δεν αναμένεται να επιστρέψει στη δημόσια ζωή πριν από το Πάσχα τουλάχιστον, ανέφερε προηγουμένως το παλάτι του Κένσινγκτον. 

Επιβεβαιώθηκε ότι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα επιστρέψει στην εργασία του για τον βασιλιά Κάρολο. Ο πρίγκιπας της Ουαλίας πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης επενδύσεις στο κάστρο του Ουίνδσορ εκ μέρους του πατέρα του, απονέμοντας μετάλλια μεταξύ άλλων στην πρώην ποδοσφαιρίστρια Έλεν Γουάιτ και στον ταξίαρχο Τομπάιας Λάμπερτ, ο οποίος έγινε αξιωματικός του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

Οι επενδύσεις αναγνωρίζουν εξαιρετικά επιτεύγματα, προσωπική γενναιότητα ή υπηρεσίες προς το Ηνωμένο Βασίλειο και οι τελετές πραγματοποιούνται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους για να γιορτάσουν εκείνους που ονομάζονται στον κατάλογο των τιμητικών διακρίσεων του νέου έτους ή στον κατάλογο των τιμητικών διακρίσεων των γενεθλίων του ηγεμόνα.

Ευχές στον βασιλιά από την Ellen Convery

Η Ellen Convery, η οποία είναι περισσότερο γνωστή ως Ellen White από την εποχή που έπαιζε ποδόσφαιρο, έλαβε MBE από τον πρίγκιπα της Ουαλίας για τις υπηρεσίες της στο ποδόσφαιρο, καθώς η βασιλική οικογένεια επέστρεψε στα δημόσια καθήκοντα. 

«Ήταν απίστευτη τιμή να λάβω ένα MBE, οπότε νιώθω πολύ τυχερή», δήλωσε στο κάστρο. 

«Έστειλα τις καλύτερες ευχές μου στον βασιλιά και προφανώς και στην Κέιτ, την πριγκίπισσα της Ουαλίας», συνέχισε. «Ήταν υπέροχος. Το εκτίμησε πραγματικά. Ήθελα απλώς να στείλω τις καλύτερες ευχές μου».

Ο βασιλιάς Κάρολος ξεκίνησε θεραπεία ως εξωτερικός ασθενής στο Λονδίνο τη Δευτέρα και φέρεται να επέστρεψε στο Sandringham -όπου ο ίδιος και η βασίλισσα Καμίλα παρακολούθησαν την εκκλησία την Κυριακή- την Τρίτη, αφού είδε τον Χάρι. Η 6η Φεβρουαρίου είναι μια συναισθηματική ημερομηνία στο οικογενειακό ημερολόγιο, καθώς είναι η διπλή επέτειος της ενθρόνισης της βασίλισσας Ελισάβετ και του θανάτου του πατέρα της, βασιλιά Γεωργίου ΣΤ'.