Σε ψυχικές διαταραχές του συλληφθέντα αποδίδεται το επεισόδιο που σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στο σταθμό τρένων gare de Lyon στο Παρίσι, όπου τραυματίστηαν τρεις άνθρωποι.

Όπως αναφέρει η Le Monde, σύμφωνα με τον αρχικό απολογισμό του Αρχηγείου της Αστυνομίας, η επίθεση άφησε έναν σοβαρά τραυματία, η διαγνωση για τον οποίο είναι τελικά απειλητική για τη ζωή του, και δύο ελαφρά τραυματίες. Τα κίνητρα του δράστη είναι ακόμη άγνωστα. Ο ύποπτος μαχαίρωσε πολλά άτομα στον Gare de Lyon και εν συνεχεία συνελήφθη, όπως ανακοίνωσε η τοπική Αστυνομία στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).

Οι τραυματίες «φροντίστηκαν από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Ευχαριστώ αυτούς που συνέλαβαν τον δράστη αυτής της αποτρόπαιης πράξης», σχολίασε ο Υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Gérald Darmanin.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας, Laurent Nuñez, τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δεν «υποδηλώνουν ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια», διευκρινίζοντας ότι ο δράστης «πάσχει σαφώς από ψυχιατρικές διαταραχές» και επικαλούμενος φάρμακα «που πιστοποιούν ότι βρίσκεται υπό θεραπεία".

Έρευνα για απόπειρα δολοφονίας

Σύμφωνα με την εισαγγελία, τα χτυπήματα έγιναν με σφυρί και μαχαίρι, ενώ αυτή τη στιγμή αναλύονται δύο όπλα. «Ο ύποπτος δεν φώναξε κατά τη διάρκεια της δράσης του», πρόσθεσε αστυνομική πηγή. «Έδωσε στην αστυνομία ιταλική άδεια οδήγησης», πρόσθεσε η ίδια πηγή. Ο άνδρας, που κατάγεται από το Μάλι, «ακινητοποιήθηκε πρώτα από περαστικούς» πριν από την επέμβαση της ασφάλειας, της σιδηροδρομικής αστυνομίας της SNCF, η οποία στη συνέχεια τον παρέδωσε στην αστυνομία, διευκρίνισε η αστυνομική πηγή.


Η επίθεση σημειώθηκε λιγότερο από έξι μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, κατά τους οποίους αναμένονται 15 εκατομμύρια επισκέπτες σε ένα τεταμένο πλαίσιο ασφαλείας, κάτι που έχει προκαλέσει πρόσθετη ανησυχία.