Η εφαρμογή Google Maps είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές στον κόσμο. Χρησιμοποιείται από εκατομμύρια οδηγούς κάθε μήνα για να βρουν τον δρόμο τους, να εξερευνήσουν νέες περιοχές και να μάθουν για τον κόσμο γύρω τους.

Η Google συνέχισε να βελτιώνει την εφαρμογή απο το 2005 που λανσαρίστηκε, προσθέτοντας νέες δυνατότητες και βελτιώνοντας την ακρίβεια των χαρτών.

Οι Χάρτες της Google έχουν αποδειχθεί «θησαυρός» στην καθημερινότητα των οδηγών, όχι μόνο λόγω της καθοδήγησης έως τον εκάστοτε προορισμό μας, αλλά και των διάφορων επιπλέον λειτουργιών, όπως το να αποθηκεύουμε το σημείο στάθμευσης του αυτοκινήτου μας.

Σήμερα η Google πάει ένα βήμα παραπέρα, και μας δίνει τη δυνατότητα να ενημερώνουμε τους υπόλοιπους οδηγούς για τον λόγο συμφόρησης ενός οδικού άξονα. Υπενθυμίζεται πως η κίνηση στους Χάρτες αναπαρίσταται με κόκκινο χρώμα.

maps1

Τα κόκκινα σημεία φανερώνουν την κίνηση

Στην περίπτωση λοιπόν, που βρεθείτε καθηλωμένοι σε έναν δρόμο και μάλιστα γνωρίζετε και τον λόγο της συμφόρησης, μπορείτε με δύο απλές κινήσεις να ενημερώσετε και τους συμπολίτες σας, προκειμένου να τους γλιτώσετε χρόνο και νεύρα.

Προσθήκη αναφοράς

Η ενημέρωση γίνεται με τον εξής τρόπο. Πατάτε επάνω στην καρτέλα που σας ενημερώνει για τον χρόνο άφιξής σας. Η πρώτη επιλογή ονομάζεται «προσθήκη αναφοράς». Μόλις την επιλέξετε, εμφανίζεται μία νέα καρτέλα με 7 επιλογές. Πρόκειται για τις πιθανές αιτίες συμφόρησης.

maps2

maps3

Οι επιλογές που έχει είναι οι εξής:

  • Τρακάρισμα
  • Επιβράδυνση
  • Εργασίες Οδοποιίας
  • Κλειστή Λωρίδα
  • Σταματημένο όχημα
  • Αντικείμενο στον δρόμο

Επιπλέον υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής του ραντάρ ταχύτητας, στην περίπτωση που αντιληφθείτε την ύπαρξή του.