Έφτασε στην Ελλάδα το Immersive View, η νέα δυνατότητα που προσφέρει η Google για τους χάρτες της και που κάνει την περιήγηση στο χώρο που ψάχνει ο χρήστης ακόμα περισσότερο αναλυτική. 

Η ρεαλιστική τρισδιάστατη απεικόνιση του χώρου που προσφέρει, είναι ανεπανάληπτη και δίνει ακόμα περισσότερες προοπτικές για το μέλλον. 

Η λειτουργία αρχικά κυκλοφόρησε σε επιλεγμένες πόλεις, όπως το Άμστερνταμ, το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη, το Τόκιο και άλλες, σε συσκευές iOS και Android και τώρα έφτασε στην Ελλάδα, ως εκ τούτου κάνει τη "βόλτα" στις πόλεις λες και είναι ο ίδιος που τις διαβαίνει.



Google: Χρησιμοποιεί AI για τους χάρτες της


Σημαντική αναβάθμιση είναι και το Google Maps Search που χρησιμοποιεί AI για να βρει σχετικές τοποθεσίες βάσει των ενδιαφερόντων και των αναγκών του χρήστη. Εφόσον, δηλαδή, κάποιος αναζητά ένα εστιατόριο, το Google Maps θα του εμφανίσει επιλογές σχετικές με το budget tου, τις γεύσεις του και τη διαθεσιμότητα.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της ολιστικής αναβάθμισης των χαρτών, η Google μετονόμασε τη λειτουργία "Search with Live View" σε "Lens in Maps". Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης οι χάρτες θα μπορούν να αναγνωρίσουν μέσω της κάμερας του χρήστη τα κτίρια που αυτός κοιτάζει.

Για παράδειγμα, εφόσον αυτός έχει βγει από ένα σταθμό του Μετρό και θέλει να γνωρίσει τον περιβάλλοντα χώρο, μπορεί απλά να πατήσει το εικονίδιο Lens και στη συνέχεια να σηκώσει το κινητό του, σκανάροντας με αυτό τα κτίρια, ώστε να ενημερωθεί για καφετέριες, ATM και άλλα.