Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή γίνεται άκρως επικίνδυνη μετά και την επίθεση με πυραύλους του Πακιστάν στο Ιράν.

Ειδικότερα, τουλάχιστον τρεις γυναίκες και τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν στο ένα από τα πυραυλικά πλήγματα που εξαπέλυσε σήμερα το Πακιστάν στην επικράτεια του Ιράν, σε παραμεθόριο χωριό στην επαρχία Σιστάν-Μπαλουτσιστάν, μεταδίδει το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων YJC επικαλούμενο τοπικό αξιωματούχο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της «Λέσχης νέων δημοσιογράφων», ο αξιωματούχος αυτός διευκρίνισε πως κανένα από τα θύματα δεν είχε ιρανική υπηκοότητα.

Πακιστάν: «Πλήγματα ακριβείας» εναντίον «κρησφύγετων τρομοκρατών» στο Ιράν

Την είδηση επιβεβαίωσε και η κυβέρνηση του Πακιστάν ανακοινώνοντας ότι διεξήγαγε κατά τη διάρκεια της νύχτας «πλήγματα ακριβείας» εναντίον «κρησφύγετων τρομοκρατών» στο Ιράν, έπειτα από ιρανική επιδρομή στην πακιστανική επικράτεια, που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν δυο παιδιά.

Διαβάστε ακόμα: "Βράζει" η Μέση Ανατολή - Νέα πλήγματα των ΗΠΑ κατά των Χούθι στην Υεμένη - Κατέστρεψαν τουλάχιστον 14 πυραύλους

Οι ένοπλες δυνάμεις του Πακιστάν «διεξήγαγαν σειρά πληγμάτων ακριβείας, υψηλού συντονισμού και στοχευμένων συγκεκριμένα, εναντίον κρησφύγετων τρομοκρατών στην επαρχία Σιστάν-Μπαλουτσιστάν», στο νοτιοανατολικό Ιράν, σημειώνει ανακοίνωση Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών στο Ισλαμαμπάντ.

«Σκοτώθηκε», κατά το κείμενο, «ορισμένος» αριθμός «τρομοκρατών» .

Στην ανακοίνωση της πακιστανικής διπλωματίας μολαταύτα αναφέρεται πως το Πακιστάν «σέβεται την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα του Ιράν», ενώ η Ισλαμική Δημοκρατία χαρακτηρίζεται «αδελφή χώρα».

«Πολλές εκρήξεις ακούστηκαν σε διάφορους τομείς γύρω από την κοινότητα Σαραβάν», διευκρίνισε το IRNA, επικαλούμενο πηγή του στην αυτοδιοίκηση της επαρχίας Σιστάν-Μπαλουτσιστάν, όπου οι ένοπλες δυνάμεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας είναι αντιμέτωπες με αυτονομιστική εξέγερση για δεκαετίες.