Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA), διέταξε την προσωρινή καθήλωση ορισμένων αεροπλάνων τύπου Boeing 737 Max 9, έπειτα από το περιστατικό με την αποκόλληση παραθύρου σε πτήση της Alaska Airlines.

Έλεγχοι 171 αεροπλάνων της Boeing μετά την αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο Όρεγκον των ΗΠΑ.


Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το BBC θα γίνουν έλεγχοι σε 171 αεροπλάνα έπειτα από την αναγκαστική προσγείωση του εν λόγω αεροσκάφους στην πολιτεία του Όρεγκον των ΗΠΑ.

Σε ανακοίνωσή της, η FAA ανέφερε ότι «θα διατάξει την προσωρινή προσάραξη ορισμένων αεροσκαφών Boeing 737 Max 9 που εκμεταλλεύονται αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες ή σε αμερικανικό έδαφος».

Οι απαιτούμενες επιθεωρήσεις θα διαρκέσουν περίπου τέσσερις έως οκτώ ώρες ανά αεροσκάφος, αναφέρεται επίσης.

Πώς έγινε το περιστατικό με την αποκόλληση παραθύρου σε αεροσκάφος τύπου Boeing 737


Όλα έλαβαν χώρα την Παρασκευή το απόγευμα, όταν ένα αεροσκάφος τύπου Boeing 737 Max 9 της Alaska Airlines 35 λεπτά εκτελώντας δρομολόγιο προς Καλιφόρνια, αναγκάστηκε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο του Πόρτλαντ, καθώς αναφέρθηκε πρόβλημα με τη συμπίεση, ενώ σε βίντεο που έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου φαίνεται ένα παράθυρο να έχει σπάσει και να έχει φύγει εντελώς από τη θέση του.

Οι 177 επιβάτες και το πλήρωμα του αεροσκάφους προσγειώθηκαν με ασφάλεια, ενώ η αεροπορική εταιρεία ανέφερε ότι θα αποσύρει προσωρινά και τα 65 737 Max 9 που διαθέτει για να τα επιθεωρήσει.



New York Times

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ, το αεροπλάνο «επέστρεψε με ασφάλεια, αφότου το πλήρωμα ανέφερε πρόβλημα με τη συμπίεση».

Η Boeing σε ανακοίνωσή της είπε ότι είχε ενημερωθεί για το περιστατικό και «εργαζόταν για να συγκεντρώσει περισσότερες πληροφορίες». «Μία τεχνική ομάδα της εταιρείας είναι έτοιμη να υποστηρίξει την έρευνα», αναφέρεται επίσης.

Το αεροσκάφος βρισκόταν σε ύψος μεγαλύτερο των 16.000 ποδιών όταν ξεκίνησε την αναγκαστική προσγείωση σύμφωνα με δεδομένα εντοπισμού πτήσεων.

Εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου απεικονίζουν τον νυχτερινό ουρανό μέσα από ένα κενό στην άτρακτο του αεροσκάφους, ενώ φαίνονται ακόμα μονωτικά υλικά και άλλα συντρίμμια.


CBS News

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας Μεταφορών ερευνά επίσης το περιστατικό σύμφωνα με ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ.