Πηγή έμπνευσης χαρακτήρισε ο 24χρονος μακελάρης της Πράγας, Ντέιβιντ Κόζακ, την 14χρονη Αλίνα Αφανάσκινα από τη Ρωσία. Ο 24χρονος σκότωσε 14 άτομα στο πανεπιστήμιο του Καρόλου, ενώ ο ίδιος αυτοκτόνησε στη συνέχεια. Μάλιστα, ο ιδίος είχε αναφέρει την 14χρονη στα μηνύματά του στο Telegram

"Θέλω να επιτεθώ σε σχολείο αρχίζοντας να πυροβολώ και πιθανώς να αυτοκτονήσω. Η Αλίνα Αφανασκίνα με βοήθησε πάρα πολύ" έγραψε ο Κόζακ στην εφαρμογή.

Ποια ήταν η Αλίνα Αφανασκίνα

Πρόκειται για μία 14χρονη Ρωσίδα μαθήτρια, η οποία εισέβαλε οπλισμένη στο σχολείο Bryansk στις 7 Δεκεμβρίου 2023, σκοτώνοντας έναν από τους συμμαθητές της και τραυματίζοντας άλλους πέντε πριν αυτοκτονήσει.

Η 14χρονη μαθήτρια εισέβαλε κρατώντας ένα κυνηγετικό όπλο Bekas-3 που ανήκε στον πατέρα της. Η επίθεση σημειώθηκε στο γυμναστήριο του σχολείου.

Διαβάστε ακόμα: Μακελειό στην Πράγα: Ο "σπασίκλας" της Ιστορίας με το οπλοστάσιο μαμούθ στο σπίτι του

Όπως αναφέρει το BBC, η αστυνομία κλήθηκε στο σχολείο στις 9.15 το πρωί μετά από αναφορές για πυροβολισμούς. Τότε βρήκαν την Αλίνα Αφανασκίνα νεκρή, ντυμένη στα μαύρα. Στην μπότα της βρήκαν επίσης ένα μαχαίρι με μακριά λαβή.

Οι Αρχές δεν βρήκαν το κίνητρο που ώθησε την Αλίνα στην πράξη της αυτή αν και φέρεται να ήταν θύμα εκφοβισμού και να είχε συγκρούσεις με άλλους μαθητές.