Καταδικάστηκε για εμπορία ναρκωτικών στη φυλακή, ωστόσο, παρ’ ότι κατάδικος δεν του έλειψαν καθόλου οι ερωτικές περιπέτειες. Ο 25χρονος κατάδικος είχε την δική του μέθοδο και μέσα από απειλές και εκβιασμούς κατάφερε να έχει ερωτικές σχέσεις με δύο εργαζόμενες στις φυλακές της Βρετανίας, όπου κρατούνταν.

Ο Πούλεν εκβίασε την 26χρονη υπάλληλο Ρουθ Σμάιλο να κάνει μαζί του τηλεφωνικό σεξ, έπειτα από απειλές που είχε διατυπώσει κατά της οικογένειάς της. Αυτό συνέβη μεταξύ του Δεκεμβρίου του 2020 και του Απριλίου του 2021.

Η Daily Mail αναφέρει τώρα ότι ο Πούλεν είχε σχέσεις και με άλλη μία υπάλληλο, την 25χρονη νοσοκόμα Ελίζ Μέι Χιμπς, που εργαζόταν στην ίδια φυλακή.

 Η μέθοδος του κατάδικου με τις δύο γυναίκες

Η μέθοδος του Πούλεν και με τις δύο γυναίκες ήταν η ίδια: Aπειλές εναντίον των ίδιων και των οικογενειών τους.

Η Χιμπς επικοινωνούσε με τον Πούλεν μέσω Instagram και ενός κοινού γνωστού. Ο 25χρονος είχε καταφέρει μάλιστα να έχει στη φυλακή στα κρυφά ένα iPhone.

Ο Πούλεν, υποστήριζε η υπεράσπιση της Χιμπς, ήταν εξαιρετικά χειριστικός άνθρωπος. Η ίδια ήταν «νέα, άπειρη και ευάλωτη στην επιρροή του κρατούμενου που ήθελε να την εκμεταλλευτεί».

Παραιτήθηκε τελικά από τη φυλακή τον Ιούλιο του 2021 και συνελήφθη μία εβδομάδα αργότερα. Στην αστυνομία παραδέχτηκε ότι είχε σχέσεις με τον κατάδικο αλλά και ότι την είχε απειλήσει οπότε φοβόταν να διακόψει μαζί του.

 «Με απείλησε πολλές φορές. Έλεγε ότι γνωρίζει τη διεύθυνσή μου, ότι θα μου ανατινάξει το αυτοκίνητο και θα σκοτώσει τις γάτες μου», έλεγε.

Στα τηλεφωνήματα μεταξύ τους μιλούσαν για τον σύντροφο της Χιμπς και πώς ο Πούλεν ήθελε να έχει η νοσοκόμα σχέση μαζί του. Έλεγε ότι την αγαπά, η Χιμπς όμως υποστηρίζει ότι ποτέ δεν είχαν ερωτικές επαφές.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η Χιμπς προχώρησε στη σχέση παρά το ότι γνώριζε ότι θα ήταν λάθος. Η ίδια λέει ότι φοβόταν να αναφέρει τη χειριστική συμπεριφορά του Πούλεν γιατί όταν είχε προσπαθήσει να καταγγείλει άλλες καταστάσεις στη φυλακή, οι συνάδελφοί της την είχαν απαξιώσει.

Αν και η Σμάιλο τελικά απαλλάχθηκε, οι επιπτώσεις για τη Χιμπς ήταν βαρύτερες. Η νοσοκόμα φυλακίστηκε για έξι μήνες ενώ διαγράφηκε από τα επαγγελματικά μητρώα για έναν χρόνο εξαιτίας των σχέσεων που είχε με τον κρατούμενο.

Ο Πούλεν τελικά μεταφέρθηκε σε άλλη φυλακή.