Την πάγια ελληνική θέση ότι η χώρα μας υπήρξε και παραμένει από τους πρωτεργάτες της ενταξιακής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων επανέλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο Ευρωπαϊκής Ένωσης Δυτικών Βαλκανίων. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα του Φρέντι Μπελέρη.

Πρόκειται για ζήτημα σεβασμού του κράτους δικαίου που αποτελεί την κορωνίδα της ενταξιακής διαδικασίας της Αλβανίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Σύνοδο Ευρωπαϊκής Ένωσης Δυτικών Βαλκανίων, σχετικά με το θέμα ανάληψης καθηκόντων από το Φρέντι Μπελέρη ως Δημάρχου Χιμάρρας και το δικαίωμά του σε μία δίκαιη δίκη

Την ίδια ώρα, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς στέλνει σαφή μηνύματα στήριξης στα Τίρανα, ζητώντας να προχωρήσει η ενταξιακή πορεία της γειτονικής χώρας, ακόμη και με τη διαδικασία της ειδικής πλειοψηφίας.

Σταθερή είναι η δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι η προσχώρηση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στους κόλπους της, αλλά αναμένονται από αυτές τις χώρες περισσότερες μεταρρυθμίσεις, ειδικά στον τομέα του κράτους δικαίου και στον τομέα της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.