Ο ξαφνικός θάνατος του πρίγκιπα Κωνσταντίνου, σε ηλικία μόλις 51 ετών, προκάλεσε σοκ στο Πριγκιπάτο του Λίχτενσταϊν.

Σημειώνεται, ότι αν και η είδηση του θανάτου του πρίγκιπα έγινε γνωστή από την Τετάρτη (6/12/2023), δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η αιτία του θανάτου του.

Διαβάστε επίσης: Ιαπωνία: Χιλιάδες νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν σε παραλία ενός χιλιομέτρου – Πώς εξηγούν το φαινόμενο οι ειδικοί

Ποιος ήταν ο πρίγκιπας Κωνσταντίνος του Λίχνεσταϊν:

Ο πρίγκιπας Κωνσταντίνος ήταν ο νεότερος γιος του πρίγκιπα Χανς-Αδάμ Β', του σημερινού βασιλεύοντος πρίγκιπα του Λιχτενστάιν.

View this post on Instagram

A post shared by @royaltyandprotocol


Γεννήθηκε στο St. Gallen τον Μάρτιο του 1972 και αποφοίτησε από το Λύκειο του Λιχτενστάιν, πριν σπουδάσει νομικά στο Σάλτσμπουργκ. Ήταν έβδομος στη σειρά διαδοχής του θρόνου.


Ήταν παντρεμένος με τη σύζυγό του, Μαρία, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά: τον 20χρονο πρίγκιπα Μόριτζ, την 18χρονη πριγκίπισσα Τζορτζίνα και τον 15χρονο πρίγκιπα Βενέδικτο.


Ήταν πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Liechtenstein Group AG και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Liechtenstein Group Holding AG.

Είχε διατελέσει γενικός διευθυντής και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Πρίγκιπα Λιχτενστάιν για 11 χρόνια.

Κατείχε σχεδόν όλα τα περιουσιακά στοιχεία της βασιλικής οικογένειας, όπως μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές συλλογές τέχνης στον κόσμο.