Ψάρια βγήκαν στη στεριά στην Ιαπωνία, και παρ’ ότι η ποσότητα ήταν τόσο μεγάλη που κάλυψε μια παραλία ενός χιλιομέτρου, ωστόσο οι αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να μην τα καταναλώσουν.

Πιο συγκεκριμένα, τα ψάρια, κυρίως σαρδέλες και μερικά σκουμπριά, ξεβράστηκαν στην πόλη Χακοντάτε, καλύπτοντας μια έκταση παραλίας μήκους περίπου ενός χιλιομέτρου.

Οι κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι δεν έχουν ξαναδεί κάτι παρόμοιο, ενώ, τους ζητήθηκε να μην τα καταναλώσουν.

 Τι λένε οι ειδικοί για τα χιλιάδες ψάρια στη στεριά

Η αιτία του περιστατικού παραμένει άγνωστη, ωστόσο, ο Τακάσι Φουτζιόκα, ερευνητής του Ινστιτούτου Αλιευτικής Έρευνας του Χακοντάτε, τόνισε ότι τα ψάρια μπορεί να εξαντλήθηκαν ενώ κυνηγήθηκαν από άλλα μεγαλύτερα. Πρόσθεσε επίσης, ότι η έλλειψη οξυγόνου, ενώ κινούνταν σε μια πυκνοκατοικημένη ομάδα, θα μπορούσε να τα οδηγήσει στο να ξεβραστούν στην ακτή.

Το περιστατικό συμπίπτει με τη μετανάστευση της σαρδέλας προς το νότο, δήλωσε ο Φουτζιόκα, προσθέτοντας ότι τα ψάρια μπορεί να μπήκαν ξαφνικά σε κρύα νερά. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι έχει ακούσει για παρόμοια φαινόμενα στο παρελθόν, αλλά δεν το είχε δει ποτέ στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με το Sky News, οι Αρχές έσπευσαν στην περιοχή για να απομακρύνουν τα ψάρια, ενώ κάτοικοι τα μάζευαν για να τα πουλήσουν ή να τα φάνε, παρά τις προειδοποιήσεις.