Το ενδιαφέρον του τουρκικού Τύπου είναι στραμμένο στη σημερινή συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν.

Ειδικότερα, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δέχεται κριτική από τα αντιπολιτευόμενα Μέσα για αλλαγή στάσης και ρητορικής απέναντι στην Ελλάδα και στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Έλεγε "Μητσοτάκης γιοκ", τώρα τον αποκαλεί φίλο του», «έλεγε "θα έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά στα νησιά", τώρα λέει πως το εννοούσε για τους τρομοκράτες», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Τύπος της Τουρκίας. 

«Δήλωνε πως "για μένα ο Μητσοτάκης δεν υπάρχει", τώρα όμως τον αποκάλεσε "φίλε μου"», γράφει ο τουρκικός Τύπος

Ο παρουσιαστής του HALK TV, Φατίχ Πορτακάλ, σε σχόλιό του ανέφερε: «Ο Ερντογάν αύριο ταξιδεύει στην Αθήνα. Όπως ξέρετε, υπήρχε πριν από λίγα χρόνια μια πρόταση που επαναλάμβανε ο Ερντογάν. Όταν υπήρχαν οι αερομαχίες και για την κατάσταση των νησιών έλεγε πως "μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά". Ο Ερντογάν μίλησε λοιπόν στη σημαντική εφημερίδα, την Καθημερινή. Οι δημοσιογράφοι τού έκαναν την ερώτηση: Κύριε πρόεδρε, λέτε πως θα έρθετε ξαφνικά μια νύχτα. Τι σημαίνει αυτό; O Eρντογάν δήλωσε πως "εγώ αυτό το είπα για τους τρομοκράτες, δεν το είπα για την Ελλάδα". Επίσης, ο Ερντογάν ο οποίος δήλωνε πως "για μένα ο Μητσοτάκης δεν υπάρχει", τώρα τον αποκάλεσε "φίλε μου". Εμείς τελικά είμαστε σαν τους ψευτόμαγκες της γειτονιάς ή ακούγονται βροντές, αλλά δεν βρέχει».

Διαβάστε ακόμα: Επίσκεψη Ερντογάν: "Φρούριο" σήμερα η Αθήνα με 3.000 αστυνομικούς και ελεύθερους σκοπευτές - Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Από την πλευρά του το τηλεοπτικό δίκτυο CNN TURK μετέδωσε: «Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παραχώρησε συνέντευξη στην ελληνική εφημερίδα "Καθημερινή". Απάντησε σε ερωτήσεις της εφημερίδας ενόψει του Ανώτατου Συμβουλιου Συνεργασίας. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και στην Ελλάδα και στην Τουρκία σχετικά με την επίσκεψη του Ερντογάν. Ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε πως δεν έχουμε κανένα πρόβλημα που δεν μπορούμε να μην επιλύσουμε και μίλησε για μια "νέα σελίδα" στις σχέσεις».

Η εφημερίδα SOZCU αναφέρει: «Μπορούμε να έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά ή να κάνουμε στροφή μια νύχτα ξαφνικά», με τη ΗURRIYET να σχολιάζει: «Θα πω στον φίλο μου, Κυριάκο», ενώ η AKSAM «Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν είναι εχθρός μας».

Ερντογάν: "Θα ενισχύσουμε τις σχέσεις μας με την Ελλάδα"

Υπενθυμίζεται πως μιλώντας για τη σημερινή επίσκεψη στην Αθήνα, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως «θα ενισχύσουμε τις σχέσεις μας με την Ελλάδα».

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε: «Αύριο θα ταξιδέψουμε στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, στις 18 Δεκεμβρίου, θα πάμε στην Ουγγαρία. Θα ενισχύσουμε τη συνεργασία μας με τις χώρες της περιοχής, αρχής γενομένης με τους γείτονές μας. Κάθε απόσταση που διανύει η χώρα μας στις διμερείς της σχέσεις στον πολιτικό, διπλωματικό και οικονομικό τομέα φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στον Αιώνα της Τουρκίας».

Και συνέχισε: «Η πίστη της Δύσης προέρχεται από την Ιερουσαλήμ και τη Ναζαρέτ, αυτή η φιλοσοφία προέρχεται από το Αιγαίο και τη Δυτική Ανατολία, η νομική της προέλευση από τη Μεσόγειο και τη Ρώμη και η επιστήμη της προέρχεται από την Ανδαλουσία και τον ανατολικό κόσμο. Μόνο η βαρβαρότητα είναι μια αξία που ανήκει πραγματικά στη Δύση».

Σύμφωνα με αναλυτή της HURRIYET, «η ελληνική Πολεμική Αεροπορία εκσυγχρονίζεται γρήγορα με νέα F-16 και F-35» και «αυτό προκαλεί ανησυχίες στην Άγκυρα».