Για τον απροσδόκητο χαμό του πρώην συντρόφου της Μάθιου Πέρι μίλησε η Τζούλια Ρόμπερτς. Η Τζούλια Ρόμπερτς και ο Μάθιου Πέρι ήταν ζευγάρι περίπου για ένα χρόνο από το 1995.  «Ο ξαφνικός θάνατος οποιουδήποτε τόσο νέου είναι σπαρακτικός», δήλωσε στο «Entertainment Tonight» η ηθοποιός. Και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι, ξέρετε, μας βοηθά όλους να εκτιμήσουμε αυτό που έχουμε και να συνεχίσουμε με θετικό τρόπο όσο καλύτερα μπορούμε».

Ο Πέρι βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Λος Άντζελες στις 28 Οκτωβρίου από προφανή πνιγμό σε ηλικία 54 ετών. Η αιτία θανάτου του αναβλήθηκε μετά την αρχική νεκροψία και εκκρεμεί η έκθεση τοξικολογίας.

Ο ηθοποιός του «Friends» γνώρισε για πρώτη φορά τη Ρόμπερτς όταν έπαιξε σε ένα επεισόδιο της επιτυχημένης κωμικής σειράς. Τότε, συμφώνησε να το κάνει μόνο αν μπορούσε να συμμετάσχει στην ιστορία του Πέρι.

 «Ήταν όλοι τόσο φιλόξενοι απέναντί μου ως ένα είδος μοναδικού χαρακτήρα και ήταν μια πραγματικά διασκεδαστική στιγμή», δήλωσε η Ρόμπερτς στο ET, προσθέτοντας ότι έχει «όλες τις καλές σκέψεις και συναισθήματα» για τη συμμετοχή της στην κωμική σειρά. 

Διαβάστε επίσης: Μάθιου Πέρι: Το βιβλίο του βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας των best seller σε ΗΠΑ και Βρετανία

Ο Πέρι έγραψε για το σύντομο ειδύλλιό του με την πρωταγωνίστρια του «Pretty Woman» στα απομνημονεύματά του του 2022, «Friends, Lovers and the Big Terrible Thing».

Αρχικά έστειλε στην 56χρονη Ρόμπερτς τρεις ντουζίνες τριαντάφυλλα με ένα σημείωμα για το πόσο ενθουσιασμένος ήταν που την είχε στην σειρά. Η ηθοποιός απάντησε τότε λέγοντας ότι ήθελε κάτι άλλο εκτός από λουλούδια.

 «Η απάντησή της ήταν ότι αν της εξηγούσα επαρκώς την κβαντική φυσική, θα συμφωνούσε να συμμετάσχει στην εκπομπή», έγραψε. «Την επόμενη μέρα, της έστειλα μια εργασία που αφορούσε τη δυαδικότητα κύματος-σωματιδίου και την αρχή της αβεβαιότητας και την εμπλοκή, και μόνο μερικά από αυτά ήταν μεταφορικά».

Η Ρόμπερτς γοητεύτηκε και οι δυο τους ξεκίνησαν ένα τρίμηνο φλερτ με καθημερινά φαξ, το οποίο εξελίχθηκε σε κάτι ρομαντικό.

Πέρι και Ρόμπερτς στο «Friends»

 «Δεν ήταν ασυνήθιστο για μένα να διαβάζω αυτά τα φαξ τρεις, τέσσερις, μερικές φορές πέντε φορές, χαμογελώντας σε αυτό το χαρτί σαν κάποιο είδος ηλίθιου. Ήταν σαν να είχε τοποθετηθεί σε αυτόν τον πλανήτη για να κάνει τον κόσμο να χαμογελάει, και τώρα, συγκεκριμένα, εμένα. Χαμογελούσα σαν κάποιος δεκαπεντάχρονος στο πρώτο του ραντεβού», έγραψε ο Πέρι.

Τα φαξ εξελίχθηκαν σε τηλεφωνήματα που μερικές φορές διαρκούσαν πάνωαπό πέντε ώρες. Αργότερα οι δυο τους γιόρτασαν μαζί την Πρωτοχρονιά του 1996 στο κτήμα της στο Τάος του Νέου Μεξικού.

Ο Πέρι εξομολογήθηκε ότι ένιωθε σαν «βασιλιάς του κόσμου» δίπλα στη διάσημη ηθοποιό. Ωστόσο, οι μάχες του με τον εθισμό στα ναρκωτικά και το αλκοόλ τον εμπόδισαν να συνεχίσει τη σχέση τους.

 «Το να βγαίνω με την Τζούλια Ρόμπερτς ήταν πάρα πολύ για μένα», παραδέχτηκε. «Ήμουν συνεχώς σίγουρος ότι θα με χώριζε. Γιατί να μην το κάνει; Δεν ήμουν αρκετός, δεν θα μπορούσα ποτέ να είμαι αρκετός, ήμουν σπασμένος, στραβός, μη αγαπητός. Έτσι, αντί να αντιμετωπίσω την αναπόφευκτη αγωνία της απώλειάς της, χώρισα με την όμορφη και λαμπρή Τζούλια Ρόμπερτς».

Η Ρόμπερτς παντρεύτηκε τον εικονολήπτη Ντάνι Μόντερ, με τον οποίο μοιράζεται τρία παιδιά. Ο Πέρι έβγαινε με μια σειρά από ηθοποιούς, όπως η Λίζι Κάπλαν και η Λόρεν Γκράχαμ, ενώ ήταν για λίγο αρραβωνιασμένος με τη Μόλι Χέργουιτζ.