Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για τέταρτη μέρα για τους 150  Έλληνες που έχουν εγκλωβιστεί λόγω κακοκαιρίας στο Μόναχο, λόγω των χιονοπτώσεων

Ο Αλέξανδος Καραστεργίου, που βρίσκεται μεταξύ αυτών, μίλησε για την «απαράδεκτη συμπεριφορά των Γερμανών» και εκτίμησε πότε θα τελειώσει η περιπέτεια αυτή.

«Είμαστε από την Παρασκευή στο αεροδρόμιο του Μονάχου. Κοιμόμαστε πάνω στις καρέκλες. Είμαστε διάσπαρτοι 150 Έλληνες στα δύο terminal. Μας έδωσαν 15 ευρώ voucher το Σάββατο για να φάμε. Είναι απαράδεκτη η συμπεριφορά των Γερμανών, πάμε να τους μιλήσουμε και μας γυρνάνε την πλάτη», είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1.

Στη συνέχεια, ο κ. Καραστεργίου τόνισε πως: «Κάθε 12 ώρες μας καλούν να κάνουμε check in για να φύγουμε. Η εταιρεία μας έδινε ένα χρηματικό ποσό για ξενοδοχείο, αλλά καταλύματα διαθέσιμα δεν υπάρχουν ούτε τρόπος να φθάσουμε εκεί».

Διαβάστε ακόμα: Στους -50 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στη Σιβηρία - Πυκνές χιονοπτώσεις στη Μόσχα (Βίντεο)

«Μας έβαλαν την Παρασκευή για πολλές ώρες στο αεροπλάνο και μας κατέβασαν, Χθες έφυγε αεροπλάνο για την Θεσσαλονίκη, αλλά εμείς δεν ήμασταν μέσα, δεν μας έδωσαν προτεραιότητα, αυτό ήταν το παράπονο μας και είμαστε εδώ χωρίς ρούχα, χωρίς βαλίτσες…», συμπλήρωσε, εκφράζοντας την ενόχλησή του.

«Καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα φύγουμε μετά τις 20:00 της Δευτέρας για την Ελλάδα», είπε ο κ. Καραστεργίου.

Χάος στην κεντρική Ευρώπη από τον χιονιά: Προβλήματα στις μετακινήσεις και διακοπές ρεύματος

Η σφοδρή κακοκαιρία που σφυροκοπά την κεντρική Ευρώπη προκαλεί χάος στις μετακινήσεις στη νότια Γερμανία, στην Αυστρία και στην Ελβετία.

Ειδικότερα, στο αεροδρόμιο του Μονάχου ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις το Σαββατοκύριακο μετά τη σφοδρή χιονοθύελλα στη νότια Γερμανία, ενώ κι άλλοι αερολιμένες στην ευρύτερη περιοχή, ανάμεσά τους και εκείνος στην οικονομική πρωτεύουσα της Ελβετίας, τη Ζυρίχη, ανακοίνωσαν ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων λόγω της κακοκαιρίας.

Στην Αυστρία και στην Ελβετία οι χιονοπτώσεις ώθησαν τις Αρχές να αυξήσουν το επίπεδο συναγερμού για τον κίνδυνο κατολισθήσεων. Ειδικά στη δυτική Αυστρία, οι επαρχίες του Τιρόλου και του Φόραλμπεργκ αύξησαν στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο τον συναγερμό, καθώς το ύψος του χιονιού έφθασε το μισό μέτρο κατά περιοχές, ενώ η αυστριακή σιδηροδρομική εταιρεία OeBB ανακοίνωσε τη ματαίωση πολλών δρομολογίων λόγω της κακοκαιρίας.

Στην Τσεχία έκλεισαν επί ώρες αυτοκινητόδρομοι και δρόμοι λόγω της χιονόπτωσης, με τρένα και δημόσια μέσα μεταφοράς να ακυρώνουν δρομολόγια, ενώ πάνω από 15.000 νοικοκυριά επηρεάστηκαν από μπλακ-άουτ.

Διαβάστε ακόμα: Γερμανία: Χιονόπτωση - ρεκόρ στο Μόναχο - Συνεχίζονται τα προβλήματα στη χώρα και στη δυτική Αυστρία (Εικόνες)

Ο αυτοκινητόδρομος D1, που συνδέει την πρωτεύουσα Πράγα με τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Μπρνο, έκλεισε επί ώρες μετά από ατύχημα που προκάλεσε μποτιλιάρισμα 20 χιλιομέτρων. Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικράτησε και σε άλλα τμήματα του αυτοκινητόδρομου, όπως και στον D5, που συνδέει την Πράγα με τη Γερμανία.

Τρένα υψηλής ταχύτητας και άλλοι συρμοί τράβηξαν λόγω της κακοκαιρίας χειρόφρενο στο νότιο τμήμα της Τσεχίας.

Χιονοθύελλες και κακοκαιρία έπληξαν και τη νότια Πολωνία, με τα εκχιονιστικά μηχανήματα να εργάζονται πυρετωδώς σε δρόμους στην Κρακοβία και στο Βρότσλαου.

Η σφοδρή κακοκαιρία σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης την περασμένη εβδομάδα προκάλεσαν τον θάνατο αρκετών ανθρώπων, ενώ χιλιάδες πόλεις και χωριά έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση μετά το πρώτο δριμύ κύμα βαρυχειμωνιάς της φετινής σεζόν.

Στη Μολδαβία τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους -οι σοροί δύο εξ αυτών ανασύρθηκαν από αυτοκίνητα θαμμένα στο χιόνι-, ενώ στην Ουκρανία η κακοκαιρία άφησε δέκα νεκρούς στις περιοχές της Οδησσού, της Μικολάιβ, του Χάρκοβο και του Κιέβου.