Λίγο πριν μεταβεί στην Αθήνα για τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τραγούδησε μια διασκευή του τραγουδιού "Όλα σε θυμίζουν". Το βίντεο δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.

Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε με βεβαιότητα τι εννοούσε ο Ερντογάν με το τραγούδι του. Ωστόσο, είναι σίγουρα ένα ασυνήθιστο περιστατικό για έναν αρχηγό κράτους.


Το ραντεβού ΜητσοτάκηΕρντογάν θα πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου στην Αθήνα με τις δύο πλευρές να προσέρχονται στη συνάντηση με θετική διάθεση.

Η Αθήνα βλέπει τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως ευκαιρία για περαιτέρω βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Πρόσφατα ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε ότι ότι «διαφορές είχαμε, έχουμε και θα έχουμε, ωστόσο πρέπει να υπάρχει ήρεμο κλίμα». Πρότεινε δε τη λύση του «καζάν – καζάν» δηλαδή να κερδίσουν και οι δύο πλευρές (win – win). Τόνισε επίσης πως ελπίζει να είναι ένα νέο ξεκίνημα στις σχέσεις των δύο χωρών.

Η Άγκυρα θέλει να στείλει με αυτόν τον τρόπο ένα μήνυμα στις ΗΠΑ και στη Δύση, με την οποία έχει χαλάσει τις σχέσεις τους τον τελευταίο καιρό. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τις τουρκικές εφημερίδες, οι οποίες δεν αναφέρουν τίποτα για την Ελλάδα.