«Βλέπετε τα χάλια των ΗΠΑ έτσι; Βλέπετε τα χάλια της Αγγλίας; Δεν έχουν βενζίνη. Τα ίδια στη Γερμανία με ουρές. Στη Γαλλία έχουν ουρές δεν βρίσκουν τρόφιμα. Δόξα τω Θεώ στην Τουρκία, εμείς δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα», τόνισε με νόημα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα συνεδρίου, που διεξήχθη πρόσφατα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου, έσπευσε να απαντήσει από την κουζίνα του σπιτιού και ουσιαστικά διέψευσε τα λεγόμενα του «Σουλτάνου».

«Μαύρος χειμώνας»

Μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής των Κεμαλιστών είπε: «Ο Ερντογάν ισχυρίζεται πως οι Αμερικανοί, οι Άγγλοι και οι Γερμανοί ζουν σε άθλιες συνθήκες και πεινούν. Γιατί το κάνει αυτό; Διότι ο Ερντογάν ετοιμάζει το αφήγημα, για τον μαύρο χειμώνα και τις άθλιες συνθήκες που θα ζήσει ο τουρκικός λαός. Λέει ψέματα για να προετοιμάσει τον λαό στην τραγωδία».


«Αχ, αγάπη μου»

Παράλληλα, ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν τα ερωτικά τραγούδια του Ερντογάν, μπροστά στους νεολαίους του κόμματός του. «Αχ αγάπη μου, αυτή η ζωή δίχως εσένα δεν αντέχεται, αχ αγάπη μου, αυτή η ταλαιπωρία δεν αντέχεται», τραγουδούσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Ηγέτη μας αυτή η ζωή δίχως εσένα δεν αντέχεται, αυτή η ταλαιπωρία δεν αντέχεται», τού απάντησαν οι νέοι, παραφράζοντας το τραγούδι.