Δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινοί έδωσαν το παρών σε συλλαλητήριο για τις «50 ημέρες της κόλασης» στην Πλατεία Ομήρων μπροστά από το Μουσείο Τέχνης του Τελ Αβίβ, πίσω από το υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με τους Times of Israel περίπου 100.000 άνθρωποι πιστεύεται ότι συμμετείχαν στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε 50 ημέρες μετά την επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου όπου απήγαγε σχεδόν 240 πολίτες στη Λωρίδα της Γάζας, ζητώντας την επιστροφή όλων των ομήρων.

Όλα αυτά ενώ υπήρξε καθυστέρηση στην εφαρμογή της συμφωνίας Ισραήλ – Χαμάς κατά τη δεύτερη ημέρα ανταλλαγής ομήρων.

«Η επιστροφή των ομήρων είναι η μεγαλύτερη ευλογία που υπάρχει», είπε ο τραγουδιστής Εχούντ Μπανάι από τη σκηνή. «Στο επερχόμενο Χανουκά, θα ανάψουμε πολλά κεριά κατά τη διάρκεια αυτής της σκοτεινής περιόδου.Οι καρδιές μας είναι ραγισμένες μέχρι να τους δούμε όλους στο σπίτι».

Το πλήθος ήταν γεμάτο από ανθρώπους όλων των ηλικιών, καθώς και ανθρώπων με μαύρα μπλουζάκια «Φέρτε τους σπίτι» και ταυτότητες με τα ονόματα των ομήρων.

Στη σκηνή και συγγενείς ομήρων

Ο Αλόν Αντάρ, εγγονός της Γιαφά Αντάρ, η οποία απελευθερώθηκε από τη Γάζα το βράδυ της Παρασκευής, ανέβηκε στη σκηνή του συλλαλητηρίου στο Τελ Αβίβ. «Είμαστε χαρούμενοι που η γιαγιά μου επέστρεψε στο σπίτι, αλλά ο ξάδελφός μου Ταμίρ είναι ακόμα εκεί», είπε ο Αλόν. «Η επιστροφή της γιαγιάς δίνει ελπίδα ότι όλοι θα επιστρέψουν, αλλά ξέρουμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε να πολεμάμε αυτή την τρέλα, να ερχόμαστε στην πλατεία και να λέμε στον κόσμο την ιστορία πίσω από κάθε εικόνα. Οι οικογένειές μας σας χρειάζονται». Ο Αλόν Αντάρ δήλωσε ακόμα ότι η 85χρονη γιαγιά του ήθελε να έρθει, αλλά η οικογένεια σκέφτηκε ότι ήταν λίγο υπερβολικό ακόμα. «Μας κοιτάζει και είναι περήφανη για μένα και για όλους μας», δήλωσε ακόμα.