Ο Τζο Μπάιντεν, υπέπεσε σε νέα γκάφα, η οποία έτυχε να συμπέσει με τα 81α γενέθλιά του.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ
μπέρδεψε την Τέιλορ Σουίφτ με την Μπρίτνεϊ Σπίαρς σε δηλώσεις του τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια της ετήσιας τελετής απονομής χάριτος για τις γαλοπούλες του Λευκού Οίκου.

Ο Μπάιντεν βρισκόταν στη μέση της απονομής χάριτος σε δύο γαλοπούλες, τη Liberty και την Bell, όταν χρησιμοποίησε κατά λάθος το όνομα Μπρίτνεϊ σε μια προφανή αναφορά στην τρέχουσα διεθνή περιοδεία της Τέιλορ Σουίφτ.

«Μόνο και μόνο για να φτάσουν εδώ, η Liberty και η Belle έπρεπε να νικήσουν κάποιες δύσκολες πιθανότητες και ανταγωνισμό. Έπρεπε να δουλέψουν σκληρά, να δείξουν υπομονή και να είναι πρόθυμες να ταξιδέψουν πάνω από 1.000 μίλια» δήλωσε ο Μπάιντεν. «Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ακόμη πιο δύσκολο από το να πάρουν ένα εισιτήριο για την περιοδεία Renaissance (σ.σ. της Μπιγιονσέ) ή, ή την περιοδεία της Μπρίτνεϊ. Είναι κάτω... είναι κάπως ζεστά στη Βραζιλία αυτή τη στιγμή».



Η Τέιλορ Σουίφτ εμφανίστηκε την Κυριακή το βράδυ στη Βραζιλία, αφού ανέβαλε τη συναυλία του Σαββάτου λόγω της υπερβολικής ζέστης στη χώρα. Η Μπρίντεϊ Σπίαρς δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε περιοδεία.

Ο Λευκός Οίκος δεν ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημα του NBC News για σχολιασμό σχετικά με το προφανές μπέρδεμα του Μπάιντεν, το οποίο έρχεται την ώρα που οι ψηφοφόροι εκφράζουν ανησυχίες στις δημοσκοπήσεις σχετικά με την ηλικία του.

Το προφανές ολίσθημα του προέδρου έρχεται την ημέρα των 81ων γενεθλίων του. Στις ίδιες δηλώσεις, ο Μπάιντεν αστειεύτηκε για την ηλικία του, λέγοντας: «Όπως πολλοί από εσάς γνωρίζετε, είναι δύσκολο να κλείνεις τα... 60».

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του NBC News, ο Μπάιντεν βρίσκεται πίσω από τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ μεταξύ των νέων ψηφοφόρων ηλικίας 18 έως 34 ετών, με το 46% αυτών να υποστηρίζει τον Τραμπ και το 42% τον Μπάιντεν.