Αξιωματούχοι και διπλωμάτες διαπραγματεύονται μια τριήμερη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς με αντάλλαγμα την απελευθέρωση ομήρων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, γυναικών, ηλικιωμένων και ασθενών έπειτα από μεσολάβηση του Κατάρ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων.

Οι συζητήσεις περιλαμβάνουν το ενδεχόμενο κατάπαυσης του πυρός για μία έως τρεις ημέρες, αν και τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί, ανέφεραν πηγές με γνώση των διαπραγματεύσεων στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, με μεσολάβηση του Κατάρ.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός στη Γάζα έως ότου απελευθερωθούν οι όμηροι - οι οποίοι πιστεύεται ότι είναι περισσότεροι από 240. Η Χαμάς λέει ότι οι όμηροι δεν θα απελευθερωθούν μέχρι να συμφωνηθεί κατάπαυση του πυρός.

Ο Νετανιάχου είπε το βράδυ της Τετάρτης: «Θέλω να βάλω στο πλευρό κάθε είδους ανύπαρκτες φήμες που ακούμε από κάθε κατεύθυνση και να επαναλάβω ένα ξεκάθαρο πράγμα: δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός χωρίς την απελευθέρωση των ομήρων μας».