Η κόρη του Ερντογάν ξεσπά… κατά του Ισραήλ. Ακολουθώντας την γραμμή του πατέρα της, Ταγίπ Ερντογάν, η Σουμεγιέ Ερντογάν, βρέθηκε σε διαδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης και διαμαρτυρήθηκε κατά  της επίθεσης του Ισραήλ.  Συγκεκριμένα, η Σουμεγιέ Ερντογάν, όπως και ο πατέρας, της Ταγίπ Ερντογάν, επιτέθηκε στο Ισραήλ κατηγορώντας την κυβέρνηση Νετανιάχου ότι συνεχίζει να «σφάζει αμάχους» με σκοπό το διωγμό των Παλαιστίνιων και την εγκατάστασή τους εκεί.

 «Το Ισραήλ συνεχίζει να σφάζει τους αμάχους, δίχως καμία διάκριση παιδιών και γυναικών Ξέρουμε καλά πως η σιωπή επιβραβεύει τον τύραννο. Κάθε οργάνωση κάθε άνθρωπος προσπαθεί. Κι εμείς συνεχίζουμε την καθιστική διαμαρτυρία μας στην πλατεία Σουλταναχμέτ μαζί με τις γυναίκες που συμπαραστέκονται τις γυναίκες στην Παλαιστίνη» ανάφερε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης υπέρ της Παλαιστίνης. Την ίδια επιθετική ρητορική κατά του Ισραήλ έχει φυσικά και ο πατέρας της, Ταγίπ Ερντογάν. 

Διαβάστε επίσης: Ερντογάν: Στην Τασκένδη για τη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας – Θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ιράν

 «Το Ισραήλ επί ένα μήνα, παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και όλες τις ανθρωπιστικές αξίες, συνεχίζει να σφάζει τους αμάχους. Σε ένα μήνα σφαγιάστηκαν 10.000 άμαχοι και αυτός αριθμός αυξάνεται. Στόχος του Ισραήλ είναι να εγκαταλείψουν οι Παλαιστίνιοι τη Γάζα, και το Ισραήλ να εγκατασταθεί εκεί» κατέληξε η Σουμεγιέ Ερντογάν η οποία είναι σύζυγος του Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ,  συνιδιοκτήτης της τουρκικής αμυντικής εταιρείας Baykar.