Ο Μπένι Γκαντζ πρώην υπουργός άμυνας του Ισραήλ και μέλος του πολεμικού συμβουλίου που έχει συστήσει ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, απεύθυνε νέο κάλεσμα  στους κατοίκους της Γάζας να βοηθήσουν, παρέχοντας πληροφορίες, για την απελευθέρωση ομήρων.

Ο κ. Γκαντζ, μάλιστα, τόνισε πως όποιος δώσει πληροφορίες, θα λάβει άσυλο για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Διαβάστε επίσης: ''Τίποτα δεν θα μας σταματήσει, θα νικήσουμε'', λέει ο Νετανιάχου σε νέο βίντεο ανάμεσα σε στρατιώτες (Βίντεο)

‘’Ακόμα και αυτή τη στιγμή, που η επιχείρησή μας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, χρησιμοποιούμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας για φέρουμε τους ομήρους στην πατρίδα. Για τον λόγο αυτό, λέω τους κατοίκους της Γάζας που καταλαβαίνουν την καταστροφή που τους προκαλεί η Χαμάς: όποιος βοηθήσει στην επιστροφή των απαχθέντων θα λάβει άσυλο για τον ίδιο και την οικογένειά του. Όποιος κρατάει παιδιά και γυναίκες αιχμάλωτους, τότε η ποινή του είναι ο θάνατος’’ , ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γκαντζ.

Αναφερόμενος στην χερσαία επιχείρηση των Ισραηλινών στη Γάζα, είπε: ‘’Δεν είναι ακόμη δυνατό να μιλήσουμε για όλα τα επιτεύγματά μας, αλλά είναι πολύ σημαντικά όσα έχουμε πετύχει. Πρόκειται για μια πιο σύνθετη εκστρατεία από αυτές που γνωρίζαμε ως τώρα, λόγω των επιχειρησιακών χαρακτηριστικών της μάχης και λόγω της ανάγκης όχι μόνο να προστατεύσουμε τα σύνορά μας, αλλά και να διαμορφώσουμε μια νέα κατάσταση πέρα από αυτά. Μαζί με την προσπάθεια να επιστρέψουν τα κορίτσια και τα αγόρια στην πατρίδα, στόχος μας είναι μια θεμελιώδης αλλαγή της πραγματικότητας στο νότιο τμήμα και σε ολόκληρη τη χώρα’’.