Σφίγγει ο στρατιωτικός κλοιός γύρω από τη Γάζα καθώς το Ισραήλ έχει ήδη μπει στην νέα φάση της επιχείρησης του.

Δυνάμεις του στρατού του Ισραήλ έχουν εισέλθει σε παλαιστινακό έδαφος από τρία σημεία, με άρματα μάχης να εμφανίζονται ακόμη και σε κεντρικό δρόμο. Ο στρατηγικός στόχος είναι να περικυκλωθεί η πόλη της Γάζας και σταδιακά τα στρατεύματα του IDF να συγκλίνουν προς το κέντρο της.

Οι δυνάμεις του Ισραήλ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, εισέβαλαν βορειοανατολικά, στο Μπειτ Χανιούν. Η Χαμάς αντέδρασε και έστειλε εκεί ισχυρές δυνάμεις όπου ακόμα γίνονται ισχυρές μάχες στο σημείο.

Την ίδια ώρα, ο IDF κινήθηκε από άλλη κατεύθυνση παραλιακά. Μπήκε με ισχυρές δυνάμεις τεθωρακισμένων και εκεί κατέλαβε έδαφος. Είναι ο πιο σύντομος και ο λιγότερο «χτισμένος» δρόμος για να φτάσουν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα όπου οι Ισραηλινοί έχουν δηλώσει πως κάτω από αυτό βρίσκεται το αρχηγείο της Χαμάς.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:


Παράλληλα, σήμερα (30/10) έγινε η τρίτη κίνηση, μπήκαν από το κέντρο της Γάζας και έφτασαν σε κεντρικό δρόμο που συνδέει βορρά και νότο. Στην περιοχή υπολογίζεται ότι υπάρχουν 100 – 200 χιλιάδες άμαχοι. Οι Ισραηλινοί προσπαθούν να παρακάμψουν τον πυκνό αστικό ιστό και να πάνε στο «κέντρο βάρους» της άμυνας του αντιπάλου τους.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Νετανιάχου απορρίπτει τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός

Μετά το υπουργικό συμβούλιο σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου απέκλεισε σήμερα κάθε ενδεχόμενο παύσης των εχθροπραξιών στη Λωρίδα της Γάζας, απορρίπτοντας τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας.

Διαβάστε ακόμα: Πόλεμος στο Ισραήλ: Η συγκινητική στιγμή που Ισραηλινή στρατιωτικός όμηρος της Χαμάς βλέπει ξανά τη γιαγιά της

Κανείς δεν θα ζητούσε κάτι τέτοιο από τις ΗΠΑ μετά τον βομβαρδισμό του Περλ Χάρμπορ το 1941, σχολίασε. «Οι εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός είναι εκκλήσεις προς το Ισραήλ να παραδοθεί στη Χαμάς. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί», τόνισε ο Νετανιάχου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Τελ Αβίβ, προτρέποντας τη διεθνή κοινότητα να ταχθεί στο πλευρό του Ισραήλ, απαιτώντας την «άμεση και άνευ όρων» απελευθέρωση των αιχμαλώτων που κρατούνται όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας.

Διαβάστε ακόμα: Γάζα: Προελαύνει σε δύο κατευθύνσεις ο ισραηλινός στρατός - Ποιος είναι ο στόχος του

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ έκανε επίσης διαχωρισμό μεταξύ της σκόπιμης σφαγής αθώων από τη Χαμάς και των παράπλευρων απωλειών που υπάρχουν σε κάθε πόλεμο, αναφερόμενος στους άμαχους Παλαιστίνιους που έχουν σκοτωθεί στη διάρκεια των ισραηλινών επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:


600 στόχοι το τελευταίο 24ωρο

Ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι σκότωσε «δεκάδες τρομοκράτες» σε κτίρια και τούνελ που προσπάθησαν να επιτεθούν στις δυνάμεις του.

«Τις τελευταίες ημέρες οι IDF έπληξαν 600 στόχους της Χαμάς», αναφέρεται ακόμα στην ανακοίνωση στην οποία δίνονται και κάποιες λεπτομέρειες της χθεσινοβραδινής επιχείρησης, όπως η επίθεση με drone σε ένα κτίριο που υπήρχαν «πάνω από 20 τρομοκράτες της Χαμάς» και η επίθεση επίσης με drone στο πανεπιστήμιο Al-Azhar όπου «εντόπισαν ένοπλους τρομοκράτες και μια θέση εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων».


Τουλάχιστον 8.306 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου

Τουλάχιστον 8.306 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί, συμπεριλαμβανομένων 3.457 παιδιών, σε ισραηλινά χτυπήματα στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας στην ελεγχόμενη από τη Χαμάς Γάζα.

Ο αριθμός των νεκρών στη Δυτική Όχθη αυξήθηκε σε 329 Παλαιστινίους από τον Ιανουάριο, συμπεριλαμβανομένων 121 θανάτων από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανέφερε σε ανακοίνωση το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.