Οι σοροί των θυμάτων της επίθεσης των τρομοκρατών της Χαμάς στο Ισραήλ ήταν τόσο μη αναγνωρίσιμες που για την αποκάλυψη της ταυτότητάς τους έχουν επιστρατευτεί αρχαιολόγοι.

Ισραηλινοί αρχαιολόγοι της Ισραηλινής Αρχής Αρχαιοτήτων (IAA) συμμετέχουν στην προσπάθεια εντοπισμού ανθρώπινων λειψάνων σε καμένα ερείπια σε ισραηλινές κοινότητες που συνορεύουν με τη Γάζα μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την Haaretz.

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στο Ισραήλ: Οι τρομοκράτες της Χαμάς αποκεφάλισαν τη Σάνι Λουκ - "Αυτά τα βάρβαρα σαδιστικά ζώα της έκοψαν το κεφάλι"

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, οι τρομοκράτες έκαψαν πολλά σπίτια. Η υψηλή θερμότητα καθιστά τα ανθρώπινα λείψανα όχι μόνο μη αναγνωρίσιμα αλλά και μη αναγνωρίσιμα από τους ειδικούς. Οι αρχαιολόγοι, ωστόσο, συνήθως εντοπίζουν και ταυτοποιούν σκελετικά υπολείμματα ύστερα από πυρκαγιά, αν και συνήθως το έργο τους περιορίζεται σε αρχαίες τοποθεσίες.

Πολλοί άνθρωποι στις κοινότητες της Γάζας εξακολουθούν να αγνοούνται. Η ιδέα της αξιοποίησης των αρχαιολόγων για την ανίχνευση λειψάνων, ανθρώπων ή ζώων, σε καμένες περιοχές και οχήματα σε αυτές τις κοινότητες προέκυψε από τη Διοίκηση του Εσωτερικού Μετώπου.