Πολλές εκπλήξεις θα έχει στη ζωή του το 2024 ο Μπόρις Τζόνσον. Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι θα ενταχθεί στο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο GB News ως παρουσιαστής, υπεύθυνος εκπομπών και σχολιαστής.

Ο Τζόνσον, ο οποίος παραιτήθηκε από βουλευτής πριν από λίγους μήνες, «θα διαδραματίσει βασικό ρόλο» στην κάλυψη των εκλογών στη Βρετανία και τις ΗΠΑ μέσα στο 2024. Επιπλέον θα παρουσιάζει μια σειρά «για τη δύναμη της Βρετανίας σε όλο τον κόσμο», όπως ανέφερε το κανάλι.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο X (πρώην Twitter), ο Τζόνσον δήλωσε ενθουσιασμένος και υποσχέθηκε να μοιραστεί τις «ωμές απόψεις» του «για τα πάντα, από τη Ρωσία, την Κίνα, τον πόλεμο στην Ουκρανία, το πώς αντιμετωπίζουμε όλες αυτές τις προκλήσεις».

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία: Υποδοχή ήρωα του Μπόρις Τζόνσον - Έλαβε τιμητικό διδακτορικό τίτλο στο Λβιβ (Εικόνες και Βίντεο)

Ακόμα, πρόσθεσε ότι «θα μιλήσω για τις τεράστιες ευκαιρίες για την παγκόσμια Βρετανία -καθώς και για τις προκλήσεις- και γιατί οι καλύτερες μέρες μας δεν έχουν έρθει ακόμη».

Ο Τζόνσον, που αρθρογραφεί στην «Daily Mail», είναι ο τελευταίος σε μια σειρά Συντηρητικών πολιτικών που έχουν εκπομπή στο GB News, μετά τον πρώην υπουργό Τζέικομπ Ρις-Μογκ, τον αναπληρωτή πρόεδρο του κόμματος Λι Άντερσον και τους βουλευτές Έστερ ΜακΒέι και Φίλιπ Ντέιβις.

Μετά την αποχώρησή του από την πρωθυπουργία, τον Σεπτέμβριο του 2022, ο Τζόνσον παρέμεινε βουλευτής, αλλά τον Ιούνιο ανακοίνωσε ότι παραιτείται και εγκατέλειψε το Κοινοβούλιο έπειτα από επαναληπτικές εκλογές στην περιφέρειά του τον Ιούλιο.

Οι πρώην υπουργοί υποχρεούνται να ζητούν συμβουλές από την ανεξάρτητη Συμβουλευτική Επιτροπή για τους Διορισμούς σε Επιχειρήσεις (Acoba) σχετικά με οποιαδήποτε εργασία επιθυμούν να αναλάβουν εντός δύο ετών από την αποχώρησή τους από το αξίωμα.

Διαβάστε επίσης: Μπόρις Τζόνσον: Όσα έκανε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας στην Εύβοια (Εικόνες)

Ο Τζόνσον, αναφέρει το BBC, προσέγγισε την επιτροπή, που γνωμοδότησε ότι η εργασία «δεν εγείρει ιδιαίτερες ανησυχίες βάσει των κυβερνητικών κανόνων». Ωστόσο, έκρινε ότι ο Τζόνσον θα υπόκειται σε κανόνες, μεταξύ των οποίων να μην αξιοποιεί υλικό που έχει στη διάθεσή του από την περίοδο της θητείας του και να μη συμμετέχει προσωπικά σε οποιαδήποτε άσκηση πίεσης προς την κυβέρνηση εκ μέρους της GB News για δύο χρόνια από την ημερομηνία αποχώρησής του από την πρωθυπουργία.