O Μπόρις Τζόνσον έτυχε υποδοχής ήρωα καθώς επέστρεψε στην Ουκρανία, με πλήθος κόσμου να ζητωκραυγάζει και χορωδίες να του τραγουδούν. Οι Ουκρανοί φαίνεται πως λατρεύουν τον πρώην πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας - όχι τυχαία – καθώς υπήρξε από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές τους, στην προσπάθειά του να αποτρέψει τη βίαιη εισβολή της Ρωσίας στη χώρα.



Και αυτή η δημοτικότητα είναι εμφανής από τη στιγμή που βγαίνει από το αυτοκίνητό του όπως φαίνεται και σε βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ουκρανοί πολίτες τον χειροκροτούν καθώς περπατά στο κέντρο της πόλης, ενώ ένα παιδί αποφεύγει τους σωματοφύλακές του για να του δώσει μια μικρή σημαία. Ο κ. Τζόνσον έλαβε ένα ακόμη βραβείο στη χώρα που έχει υπερασπιστεί από την εποχή της πρωθυπουργίας του.



Σε τελετή στο Λβιβ, ο πρώην πρωθυπουργός αναγορεύτηκε διδάκτορας του Εθνικού Πανεπιστημίου Ιβάν Φράνκο της πόλης. Ο κ. Τζόνσον απεικονίζεται φορώντας ένα καπέλο και την ακαδημαϊκή του τήβεννο, ενώ κρατά ένα μπουκέτο λουλούδια καθώς λαμβάνει τον τίτλο του «Doctor Honoris Causa» από το πανεπιστήμιο.



Ο πρώην ηγέτης των Συντηρητικών κέρδισε επευφημίες και χειροκροτήματα καθώς χαιρετούσε τους θαυμαστές του στο κέντρο του Λβιβ. Είναι ήδη κάτοχος της υψηλότερης διάκρισης της χώρας για ξένους υπηκόους - του ουκρανικού «Τάγματος της Ελευθερίας», το οποίο έλαβε κατά την τελευταία του επίσκεψη στο Κίεβο πριν παραιτηθεί από πρωθυπουργός πέρυσι.



Το μετάλλιο απονεμήθηκε στον κ. Τζόνσον τον περασμένο Αύγουστο σε μια τελετή με επικεφαλής τον Ουκρανό Πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.