Ιταλίδα μητέρα ετών... 75 ενήργησε ως γνήσια Ιταλίδα μητέρα απέναντι στους δύο μεσήλικους γιους της, προκειμένου να φύγουν από το σπίτι. 

Η 75χρονη από τη βόρεια Ιταλία έχει κουραστεί να συντηρεί τους γιους της, που είναι 40 και 42 ετών. Πολλές φορές είχε προσπαθήσει να τους πείσει να βρουν μια λύση γιατί και οι δύο είχαν δουλειά, αλλά και οι δυο τους δεν ήθελαν να ακούσουν τίποτα.

Η μητέρα, προσθέτει ο «Guardian», ήταν ενοχλημένη που οι γιοι της δεν συνεισέφεραν καθόλου στα έξοδα ή στις δουλειές του σπιτιού.


Για αυτό και τους πήγε νομικά και βρήκε το δίκιο της, καθώς το δικαστήριο εξέδωσε διαταγή έξωσης κατά των γιων της.

Στην απόφασή του το δικαστήριο εξήγησε ότι δεν είναι υποχρεωμένος ο γονέας να τρέφει δύο παιδιά που έχουν πια μεγαλώσει. Έτσι και οι δύο έχουν προθεσμία ως τις 18 Δεκεμβρίου να φύγουν από το σπίτι.

Σχεδόν το 70% των ατόμων στην Ιταλία μεταξύ 18 και 34 ετών εξακολουθεί να ζει στο σπίτι με τους γονείς του, σύμφωνα με στοιχεία του 2022. Στους άνδρες το ποσοστό είναι 72,6% και στις γυναίκες το 66%. Στην πλειονότητά τους μάλιστα έχουν δουλειά (38,2%) αλλά μεγάλα είναι τα ποσοστά των φοιτητών και των ανέργων.

Στην Ιταλία ανέκαθεν ζούσαν πολλές γενιές στο ίδιο σπίτι, αλλά πλέον η οικονομική κρίση έχει αυξήσει τα ποσοστά των νέων που ακόμη ζουν με τους γονείς τους. Πολλοί τους λένε bamboccioni («μεγάλα μωρά»), ένας όρος που χρησιμοποίησε πολιτικός το 2007 για να χλευάσει τους ενήλικες που εξακολουθούν να ζουν στο σπίτι των γονιών τους.