Στο «Τείχος των Δακρύων», συγκεντρώθηκαν οικογένειες των ομήρων της Χαμάς, σε κλίμα έντονης συγκίνησης, προσπαθώντας με ένα τραγούδι, με μία προσευχή να μείνουν δυνατοί όσο η τύχη των αγαπημένων τους στη Γάζα, παραμένει αβέβαιη.

Η μητέρα της απαχθείσας Ρόμι Γκόνεν θυμάται: «Ήμουν μαζί της στο τηλέφωνο στις 10:14 όταν μου τηλεφώνησε και είπε: “Μαμά, με πυροβόλησαν”. Φανταστείτε πώς νιώθει μια μητέρα όταν ακούει την κόρη της στο τηλέφωνο, μακριά της, να λέει: “Με πυροβόλησαν”.

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στο Ισραήλ: Σπαρακτικές εικόνες στην κηδεία της οικογένειας του δημοσιογράφου που ξεκληρίστηκε

Το «μαύρο Σάββατο», το Κιμπούτς βρισκόταν ανάμεσα στους πρώτους στόχους. Περισσότερα από 120 μέλη της κοινότητας, μεταξύ των οποίων και παιδιά, δολοφονήθηκαν, ενώ οι ένοπλοι της Χαμάς έκαψαν το συγκρότημα, που σύμφωνα με επιζώντα, μέχρι πρότινος, έσφυζε από ζωή.

Τα αιματοβαμμένα Κιμπούτς

O Ισραηλινός στρατός φέρνει στη δημοσιότητα εικόνες από κάμερα ασφαλείας γύρω από το Μπέερι που καταγράφουν τη στιγμή όπου Παλαιστίνιος οδηγός του ΙΧ με ενόπλους της Χαμάς, έχει εξουδετερωθεί και χάνει τον έλεγχο λίγο πριν οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής φυγαδεύσουν τους κατοίκους σε ασφαλές μέρος.

Το Ιράν που βρέθηκε στο στόχαστρο του εκπροσώπου των Ισραηλινών δυνάμεων, κατηγορείται ως καθοδηγητής της αιματηρής επίθεσης.

Έκθεση της Wall Street Journal αναφέρει ότι 500 μέλη τόσο της Χαμάς όσο και της Ισλαμικής Τζιχάντ, συμμετείχαν σε εκπαίδευση τον περασμένο μήνα υπό την ηγεσία των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν.

Πηγή: ΕΡΤ