Σε μία ακόμα γκάφα και μάλιστα «διπλή» υπέπεσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει γενικότερα μια τάση να μπερδεύεται όταν πρόκειται για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Αυτή τη φορά, ο Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Νιού Χάμσαϊρ, μπέρδεψε τον Βίκτορ Όρμπαν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Ούγγρος πρωθυπουργός είναι ο «ηγέτης της Τουρκίας».

«Βίκτορ Όρμπαν, άκουσε κανείς ποτέ γι ‘αυτόν, είναι πιθανώς ένας από τους ισχυρότερους ηγέτες στον κόσμο. Είναι ο ηγέτης της Τουρκίας», τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ. Συνεχίζοντας την ομιλία του υπέπεσε και σε δεύτερο λάθος υποστηρίζοντας ότι ο Ούγγρος πρωθυπουργός έχει ένα «μέτωπο» με τη Ρωσία. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς η Ουγγαρία δεν έχει προβλήματα με τη Ρωσία.

Λίγο μετά έσπευσε να διορθώσει το λάθος του λέγοντας ότι «ο Βίκτορ Όρμπαν είναι ο επικεφαλής της Ουγγαρίας και τα πάει πολύ καλά. Διοικεί σκληρά αντιμετωπίζοντας το έγκλημα και όλα τα άλλα και δεν αφήνει τρομοκράτες να μπουν στη χώρα του».