Η καθημερινότητά του 5χρονου Αραβοϊσραηλινού Αταλά άλλαξε μια για πάντα την 7η Οκτωβρίου, όταν πάνω από 1.000 άνδρες της Χαμάς διείσδυσαν στο Ισραήλ και πραγματοποίησαν τη χειρότερη σφαγή Εβραίων από την εποχή του Ολοκαυτώματος, σκοτώνοντας πάνω από 1.400 ανθρώπους, τραυματίζοντας πάνω από 5.000 και απαγάγοντας περίπου 220 ανθρώπους, τους οποίους πήραν ομήρους στη Γάζα.


Πόλεμος στο Ισραήλ: Η συγκινητική ιστορία του 5χρονου Αταλά

Ο Αταλά ξύπνησε νωρίς το πρωί της 7ης Οκτωβρίου για να πάει με τον πατέρα του να δουλέψει στα χωράφια της κοινότητας Μιβταχίμ, στο νότιο Ισραήλ.

Το Μιβταχίμ ήταν μία από τις κοινότητες που έγιναν στόχος της Χαμάς και όταν οι Ισραηλινοί αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, βρήκαν τον Αταλά τραυματισμένο, στην αγκαλιά του θείου του και του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, σώζοντας έτσι τη ζωή του.


Ο πατέρας του αγοριού είχε ήδη δολοφονηθεί από τους τρομοκράτες μπροστά στα μάτια του γιου του
, ο οποίος στάθηκε περισσότερο τυχερός.

Καθώς ο Αταλά αναρρώνει στο νοσοκομείο, τον επισκέφθηκαν τις προηγούμενες ημέρες ο βοηθός διοικητής της περιοχής Νεγκέβ, Effi Shiman, ο επικεφαλής της μονάδας στη Μάγκεν, Ronen Kalafon, και οι δύο αστυνομικοί που του έσωσαν τη ζωή.

Η οικογένεια του Αταλά, η οποία κατάγεται από την πόλη Ραχάτ, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στους αστυνομικούς - και εκείνος τους είπε ότι όταν μεγαλώσει, θέλει να γίνει αστυνομικός.

Στο τέλος της συνάντησης, οι διοικητές ευχήθηκαν στον Αταλά ταχεία ανάρρωση και εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους για την απώλεια του πατέρα του.

*Διαβάστε εδώ: Πόλεμος στο Ισραήλ - Αποκαλυπτικό βίντεο: Η στιγμή της απελευθέρωσης των δύο ομήρων από τη Χαμάς