Ο ισραηλινός στρατός, έδωσε στη δημοσιότητα νέο βίντεο από  το βομβαρδισμένο νοσοκομείο στη Γάζα, με ανάρτησή του στο Twitter.

Πλάνα με συντρίμια από την τραγωδία στη Γάζα

Στα πλάνα του drone φαίνεται το νοσοκομείο από ψηλά λίγες μόνο ώρες αφότου βομβαρδίστηκε. Γύρω από το βομβαρδισμένο κτίριο φαίνονται τα απομεινάρια ενός ανείπωτου δράματος, τα συντρίμμια και ό,τι άλλο έχει απομείνει.

Tο μέγεθος της τραγωδίας είναι τεράστιο. Οι νεκροί από τον βομβαρδισμό ανέρχονται σε 471 και οι τραυματίες σε 314.

Κατηγορηματική η άρνηση του Ισραήλ

Το Ισραήλ έδωσε νωρίτερα στη δημοσιότητα  άλλο βίντεο που αρνείται κατηγορηματικά ότι βομβάρδισε το νοσοκομείο στη Γάζα.

Το βίντεο προέρχεται από κάμερα του Channel 12, που θεωρείται από τα μεγαλύτερα στη χώρα και δείχνει τη Λωρίδα της Γάζας. Σε ένα στατικό πλάνο, το Ισραήλ υποστηρίζει ότι δείχνει το σημείο εκτόξευσης και το νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το Ισραήλ, το βίντεο δείχνει ότι «στην πραγματικότητα ήταν πύραυλοι από Λωρίδα της Γάζας που εκτοξεύθηκαν προς την κατεύθυνση του νοσοκομείου».

Όπως αναφέρεται στο βίντεο, μπορεί κανείς να δει κανείς τις ρουκέτες να εκρήγνυνται πάνω στο νοσοκομείο, μια απόδειξη ότι προήλθαν από τη Γάζα.

Το Ισραήλ επικαλείται και τις δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν, που υποστήριξε ότι ο βομβαρδισμός προήλθε από την άλλη πλευρά.

HΠΑ: Η ανάλυσή μας δείχνει ότι το Ισραήλ δεν ευθύνεται για την έκρηξη στο νοσοκομείο στη Γάζα

Μια ανάλυση των διαθέσιμων δεδομένων από τις ΗΠΑ δείχνει ότι «το Ισραήλ δεν ευθύνεται για τη χθεσινή έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας», δήλωσε εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

Η αξιολόγηση βασίζεται σε αναλύσεις που έκαναν οι αμερικανικές αρχές από εναέριες εικόνες, υποκλοπές και πληροφορίες από ανοιχτές πηγές, δήλωσε η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφάλειας, Άντριεν Γουάτσον σε ανάρτηση στο Twitter, προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον συνεχίζει να συλλέγει πληροφορίες.

Μπάιντεν: "Από την αντίπαλη πλευρά" το χτύπημα

Νωρίτερα, κατά τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου στο Ισραήλ, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι το χθεσινό πλήγμα στο νοσοκομείο της Γάζας πραγματοποιήθηκε «από την αντίπαλη πλευρά».

Αργότερα ο Μπάιντεν διευκρίνισε ότι το σχόλιό του βασίζεται σε στοιχεία που του παρουσίασε το αμερικανικό Πεντάγωνο.