Παγκόσμια ανησυχία έχει προκαλέσει ο πόλεμος στο Ισραήλ, καθώς οι συγκρούσεις και τα θύματα αυξάνονται καθημερινά. Η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας φαίνεται πως είναι δραματική, με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που έπληξε νοσοκομείο.

Βίντεο από την αεροπορική επιδρομή στο νοσοκομείο της Γάζας κυκλοφορεί στα social media. Στο βίντεο φαίνεται να πέφτει ένας πύραυλος πάνω στο νοσοκομείο Al-Ahli Arabi Baptist και όλη η περιοχή να τυλίγεται στις φλόγες.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμα και για 500 νεκρούς, ενώ στο νοσοκομείο νοσηλεύονταν τουλάχιστον 4.000 άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά.

Δείτε το βίντεο:


 


Για «έγκλημα πολέμου» κάνουν λόγο οι τοπικές Αρχές

«Ένα νέο έγκλημα πολέμου που διαπράχθηκε από την κατοχή στον βομβαρδισμό του νοσοκομείου Αλ-Αχλί-Αραμπί στο κέντρο της πόλης της Γάζας, με αποτέλεσμα να έρθουν δεκάδες μάρτυρες και τραυματίες στο Ιατρικό Συγκρότημα Al-Shifa λόγω του βομβαρδισμού. Πρέπει να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο στέγασε εκατοντάδες ασθενείς, τραυματίες και εκτοπισμένους από τα σπίτια τους βίαια λόγω των αεροπορικών επιδρομών», αναφέρεται στην ανακοίνωση της τοπικής αρχής.

Διαβάστε ακόμα: Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς απελευθερώνει όλους τους ομήρους σε μία ώρα αν το Ισραήλ σταματήσει να βομβαρδίζει

Σημειώνεται ότι οι Ισραηλινοί είχαν απευθύνει τελεσίγραφο και στο προσωπικό του νοσοκομείου να απομακρυνθεί. Τελεσίγραφο που είχε απορριφθεί από τη διοίκηση του νοσοκομείου και το προσωπικό, καθώς δεν υπήρχε τρόπος μεταφοράς των ασθενών.

Ισραήλ: Ερευνούμε το περιστατικό

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ τόνισε ότι με βάση στοιχεία που του δόθηκαν από τις IDF (ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις) φαίνεται ότι η αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου οφείλεται στο ισλαμικό κίνημα Τζιχάντ. «Μια ανάλυση των επιχειρησιακών συστημάτων του IDF δείχνει ότι ένα μπαράζ ρουκετών εκτοξεύτηκε από τρομοκράτες στη Γάζα, περνώντας σε κοντινή απόσταση από το νοσοκομείο Αλ Αχλί στη Γάζα τη στιγμή που χτυπήθηκε», ανέφερε ο Νετανιάχου.

Διαβάστε ακόμα: Συγκινητικό βίντεο της πρεσβείας του Ισραήλ για τους αιχμαλώτους της Χαμάς - Η τραγική έκκληση μιας μάνας

«Πληροφορίες από πολλές πηγές που έχουμε στα χέρια μας δείχνουν ότι το ισλαμικό κίνημα Τζιχάντ είναι υπεύθυνο για την αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου που έπληξε το νοσοκομείο στη Γάζα» έγραψε ο Νετανιάχου στην πλατφόρμα Χ (πρώην twitter).