Καταδικαστικά του τρομοκρατικού συμβάντος ήταν τα μηνύματα των αξιωματούχων και ηγετών της Ε.Ε., μετά την είδηση της τρομοκρατικής επίθεσης στις Βρυξέλλες με δύο νεκρούς.

Σ. Μισέλ: Η καρδιά της Ευρώπης χτυπήθηκε από τη βία

«Η καρδιά της Ευρώπης χτυπήθηκε από τη βία» σημειώνει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. «Η καρδιά μου είναι με τις οικογένειες των θυμάτων της πολύνεκρης επίθεσης στο κέντρο των Βρυξελλών. Η υποστήριξή μου προς τις βελγικές αρχές και τις υπηρεσίες ασφαλείας που παρακολουθούν την κατάσταση» προσέθεσε.

Μ. Σχοινάς: Βέλγοι, Σουηδοί και Ευρωπαίοι, είμαστε ενωμένοι ενάντια στην τρομοκρατία

«Σοκαρισμένοι από τις φονικές επιθέσεις στους δρόμους των Βρυξελλών σήμερα το βράδυ» αναφέρει ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ. Σημειώνει ότι «Βέλγοι, Σουηδοί και Ευρωπαίοι, είμαστε ενωμένοι ενάντια στην τρομοκρατία. Οι αξίες μας είναι ισχυρότερες από το μίσος τους».

Είμαστε ενωμένοι απέναντι στην τρομοκρατία, τονίζει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

«Απόψε, οι σκέψεις μου είναι με τις οικογένειες των δύο θυμάτων της αποτρόπαιης επίθεσης στις Βρυξέλλες», αναφέρει η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ, εκφράζοντας την υποστήριξή της στη βελγική αστυνομία για την άμεση σύλληψη του υπόπτου.
«Είμαστε ενωμένοι απέναντι στην τρομοκρατία», υπογραμμίζει.

Ιταλία: Ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης για την επίθεση στις Βρυξέλλες

Σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης υπογραμμίζεται ότι «η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι παρακολουθεί με ανησυχία τις πληροφορίες για την επίθεση στις Βρυξέλλες, στην καρδιά της Ευρώπης». «Η Ιταλία καταδικάζει με αποφασιστικότητα κάθε μορφή βίας, φανατισμού και τρομοκρατίας, και εκφράζει την βαθύτατη θλίψη της για τα θύματα και τις οικογένειές τους», προστίθεται στην ανακοίνωση.