Ο ήχος του τρόμου, που προειδοποιεί για τις ρουκέτες, καταγράφεται σε βίντεο και μαζί καταγράφει τον πανικό. Ειδικότερα, οι σειρήνες προειδοποίησης εισερχόμενων ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας ήχησαν ξανά στο Τελ Αβίβ λίγο μετά τις 8 το βράδυ σήμερα. Όπως φαίνεται και στο βίντεο αμέσως οι πολίτες άρχισαν πανικόβλητοι να τρέχουν προκειμένου να βρουν ένα ασφαλές καταφύγιο.

Όπως αναφέρεται στο βίντεο οι σειρήνες ήχησαν την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Άμεση ήταν και η ενεργοποίηση του συστήματος αεράμυνας Iron Dome για την αναχαίτιση των ρουκετών που εκτοξεύθηκαν.

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στο Ισραήλ: Ντοκουμέντα φρίκης από τις εκτελέσεις Ισραηλινών από τη Χαμάς

Σειρήνες ήχησαν και νωρίς το απόγευμα  στην Ιερουσαλήμ και στο Τελ Αβίβ, κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της Κνέσετ στέλνοντας νομοθέτες και άλλους συνοδούς σε καταφύγιο και καθυστερώντας τη συνεδρίαση η οποία διεκόπη για 40 λεπτά και μετά συνεχίστηκε. Παράλληλα, ακούστηκαν αρκετές δυνατές εκρήξεις πάνω από τις περιοχές.



 Βίντεο με προειδοποίηση για ρουκέτες σε live μετάδοση

Μάλιστα νωρίτερα, καταγράφηκε σε βίντεο ο εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης  αλλά και πρώην σύμβουλος για τα ΜΜΕ του προέδρου του Κράτους του Ισραήλ, Εϊλόν Λεβί, που αποχώρησε εσπευσμένα από το στούντιο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Sky News, αφού ήχησαν σειρήνες αεροπορικής επιδρομής.


Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στο Ισραήλ: Ηχούν σειρήνες σε Ιερουσαλήμ και Τελ Αβίβ ύστερα από εκτόξευση ρουκετών - Βουλευτές τρέχουν στα καταφύγια

Ο ίδιος, αποκάλεσε τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου από τη Χαμάς «τη χειρότερη τρομοκρατική επίθεση μετά την 11η Σεπτεμβρίου» και στη συνέχεια ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Ισραήλ είπε: «Φοβάμαι ότι εκτοξεύονται ρουκέτες τώρα και πρέπει να εκκενώσω το στούντιο».