Πρόθυμος να κρατηθεί όμηρος σε αντάλλαγμα  την απελευθέρωση των παιδιών του Ισραήλ δήλωσε ο Καθολικός Πατριάρχης της Ιερουσαλήμ,  καρδινάλιος Pierbattista Pizzaballa,.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από το Reuters, ο ίδιος δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να κρατηθεί όμηρος σε αντάλλαγμα  την απελευθέρωση των παιδιών του Ισραήλ που κρατούνται αιχμάλωτα από τη Χαμάς στη Γάζα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα στο ert.gr ο εκπρόσωπος του Πάπα Φραγκίσκου στους Αγίους Τόπους έκανε την δήλωση ότι θέλει να προσφερθεί ως όμηρος απαντώντας σε ερώτηση κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με δημοσιογράφους στην Ιταλία.

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στο Ισραήλ: "Πιθανώς η Χαμάς να έχει τους ομήρους σε τούνελ - Δύσκολο να βρεθεί πού ακριβώς είναι"

 «Είμαι έτοιμος για μια ανταλλαγή ομήρων, οτιδήποτε, αν μπορεί να οδηγήσει στην ελευθερία, να φέρω τα παιδιά στο σπίτι. Κανένα πρόβλημα. Υπάρχει απόλυτη βούληση από την πλευρά μου. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε την απελευθέρωση των ομήρων, διαφορετικά δεν θα υπάρχει τρόπος να σταματήσει μια κλιμάκωση», είπε. Τόνισε, ωστόσο, ότι ο ίδιος και το γραφείο του δεν έχουν ακόμη καμία άμεση επαφή με τη Χαμάς, την μαχητική ισλαμιστική ομάδα που επιτέθηκε στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, σκοτώνοντας 1.300 ανθρώπους. «Δεν μπορείς να μιλήσεις με τη Χαμάς. Είναι πολύ δύσκολο», είπε.

Περίπου 200 άνθρωποι συνελήφθησαν όμηροι

Περίπου 200 άνθρωποι συνελήφθησαν όμηροι, μεταξύ των οποίων και παιδιά. O Pizzaballa επιβλέπει τις δραστηριότητες των Ρωμαιοκαθολικών στο Ισραήλ και στα παλαιστινιακά εδάφη, καθώς και στην Ιορδανία και την Κύπρο, μια περιοχή όπου ζουν περίπου 300.000 Ρωμαιοκαθολικοί.


Οι διπλωματικές προσπάθειες έχουν ενταθεί για την παροχή βοήθειας στη Γάζα καθώς το Ισραήλ προετοιμάζει μια χερσαία επίθεση για να καταστρέψει τη Χαμάς.

Διαβάστε επίσης: Σε σύγχυση η Δύση... αναζητά τρόπους αποφυγής μιας γενικευμένης σύρραξης στη Μέση Ανατολή

Οι αρχές της Γάζας δήλωσαν ότι τουλάχιστον 2.750 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής από τα ισραηλινά χτυπήματα, το ένα τέταρτο εκ των οποίων είναι παιδιά και σχεδόν 10.000 έχουν τραυματιστεί. Άλλοι 1.000 άνθρωποι αγνοούνται και πιστεύεται ότι βρίσκονται κάτω από τα ερείπια. Ο Pizzaballa είπε ότι περίπου 1.000 Χριστιανοί βρίσκονταν καταφύγιο σε εκκλησιαστικά κτίρια στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, αφού τα σπίτια τους καταστράφηκαν στις ισραηλινές επιθέσεις.

 

Πηγή: digi24.ro