Συγκλονιστική ιστορία αιχμαλωσίας ενός Ισραηλινού στρατιώτη με Αργεντίνικες ρίζες, είδε το φως της δημοσιότητας στο Ισραήλ.

Ο 19χρονος Ρον Σέρμαν, που γεννήθηκε στην Αργεντινή και ζει στο Ισραήλ, συνελήφθη από την Χαμάς κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα.

Οι γονείς του Ρον παρακολούθησαν την απαγωγή του από ένα βίντεο που κυκλοφόρησε από την Χαμάς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο νεαρός στρατιώτης τους έστειλε ένα μήνυμα μέσω WhatsApp που έλεγε: «Δεν μπορώ να μιλήσω άλλο. Είμαι έτοιμος. Είναι το τέλος. Σας αγαπώ τόσο πολύ. Αντίο». Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του Ρον, που έκτοτε δεν έχει δώσει ξανά σημεία ζωής.

Ο πατέρας του Ρον, Άλεξ Σέρμαν, έκανε έκκληση στον Λιονέλ Μέσι για βοήθεια, σε ένα συγκλονιστικό βίντεο που έγινε viral στα social media.

«Ο γιος μου Ρον, είναι αιχμάλωτος της Χαμάς. Λιονέλ Μέσι, είμαι ο Άλεξ Σέρμαν. Γεννήθηκα στην Αργεντινή. Ο γιος μου ο Ρον, ένας Ισραηλινός στρατιώτης με Αργεντινή υπηκοότητα, βρίσκεται στη Γάζα για μια εβδομάδα με την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς.

Δεν ξέρω αν αυτό το βίντεο θα φτάσει σε εσάς, αλλά ως πατέρας, κάνω ό,τι μπορώ για να επιστρέψει ο γιος μου κοντά μου. Λίγα λόγια σου μπορούν να κάνουν θαύματα για τον Ρον και για όλους τους Αργεντινούς αιχμάλωτους στη Γάζα. Σας αγαπάμε και σας θαυμάζουμε».

Ο Άλεξ Σέρμαν δήλωσε ότι η έκκλησή του στον Μέσι ήταν μια αυθόρμητη κίνηση και ότι πιστεύει ότι ο διάσημος ποδοσφαιριστής μπορεί να βοηθήσει στην απελευθέρωση του γιου του.