Ο πόλεμος στο Ισραήλ, αν και εν ισχύι, φέρεται να μην επηρεάζει άμεσα τις τρεις ελληνικές φρεγάτες που περιπολούν στη Μεσόγειο, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Star. 

Παρ' ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στον πόλεμο στο Ισραήλ και Μέση Ανατολή, οι τρεις ελληνικές φρεγάτες βρίσκονται σε αποστολές που δεν σχετίζονται με τον πόλεμο στο Ισραήλ, όπως τονίζεται στο ίδιο ρεπορτάζ. 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πάντα σε ετοιμότητα, όπως σχολιάζεται. Η ναυτική παρουσία της Ελλάδας στη Μεσόγειο είναι ισχυρή, όπως άλλωστε και ο ρόλος της.

Οι τρεις φρεγάτες του Πολεμικού μας Ναυτικού πλέουν στη Μεσόγειο, έστω και αν δεν σχετίζονται με την κρίση στη Μέση Ανατολή και τον πόλεμο στο Ισραήλ.

Μεσόγειος: Δυτικά του Λιβάνου πλέει η «Σαλαμίς»

Πιο κοντά από όλες στην περιοχή είναι η φρεγάτα «Σαλαμίς» που πλέει δυτικά του Λιβάνου, μαζί με πολεμικά πλοία ξένων χωρών που απαρτίζουν τη UNIFIL, τη μόνιμη ναυτική δύναμη του ΟΗΕ που ελέγχει από το 1978 την περιοχή.

Η φρεγάτα «Ψαρά» συμμετέχει μαζί με άλλα ξένα πλοία στη μόνιμη ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ που αυτή τη στιγμή πλέει νότια της Ρόδου, ενώ φυσικά έχουμε και τη φρεγάτα «Αιγαίον» που από την 1η Οκτωβρίου έχει αναλάβει τη διοίκηση της διεθνούς ναυτικής δύναμης «ΙRINI», που ελέγχει την τήρηση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη.