Ένα ελληνικό πολεμικό πλοίο φέρεται να αναπτύσσεται στην Ανατολική Μεσόγειο και είναι πιθανό να σταθμεύσει στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου, την ώρα που η κατάσταση στην περιοχή έχει φτάσει σε οριακό σημείο, όπως μεταδίδει στο BBC η δημοσιογράφος, Sofia Bettiza.

Σημειώνεται ότι πηγές από το ΓΕΕΘΑ έχουν υποστηρίξει ήδη από χθες Πέμπτη πως δεν υπάρχει αίτημα να συνοδεύσει η φρεγάτα «Ψαρά» το αεροπλανοφόρο Gerald R. Ford. Παράλληλα, ανέφεραν πως από την Τρίτη 10 Οκτωβρίου και για αρχικό διάστημα περίπου 30 ημερών, η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού εντάχθηκε στη Μόνιμη Συμμαχική Ναυτική Δύναμη 2 (Standing NATO Maritime Group Τwo-SNMG 2), σύμφωνα με τον υφιστάμενο προγραμματισμό. Στο επόμενο χρονικό διάστημα είναι προγραμματισμένη η συμμετοχή της SNMG-2 σε ασκήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. 

Διαβάστε ακόμα: Πόλεμος στο Ισραήλ: Γέμισε με πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ η Αν. Μεσόγειος - Αεροπλανοφόρα, αντιτορπιλικά και καταδρομικά 

Τι αναφέρει το BBC για το ελληνικό πολεμικό πλοίο

Το BBC, αναφέρει χαρακτηριστικά πως πριν από λίγες ώρες, στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Άμυνας της στρατιωτικής συμμαχίας των δυτικών κρατών του ΝΑΤΟ ενημερώθηκαν από τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας, Γιοάβ Γκαλάντ, για τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή.

Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ καταδίκασαν τις «αδικαιολόγητες τρομοκρατικές πράξεις» της Χαμάς - αλλά προέτρεψαν επίσης το Ισραήλ να απαντήσει με «αναλογικότητα».

«Καθώς εξελίσσεται η σύγκρουση, η προστασία των αμάχων είναι απαραίτητη», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. «Υπάρχουν κανόνες πολέμου», σημείωσε αναφερόμενος στην πολιορκία των αμάχων της Παλαιστίνης.

Η πρακτική υποστήριξη στο Ισραήλ

Όσον αφορά τη συγκεκριμένη βοήθεια, αρκετοί σύμμαχοι του ΝΑΤΟ λένε ότι παρέχουν πρακτική υποστήριξη στο Ισραήλ.

Εκτός από τις αναφορές για το ελληνικό πολεμικό πλοίο στην περιοχή, και η Γερμανία δήλωσε ότι δύο από τα οπλισμένα πολεμικά της μη επανδρωμένα αεροσκάφη Heron χρησιμοποιούνται από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Αυτό που επιδιώκει ξεκάθαρα το Ισραήλ είναι η διπλωματική υποστήριξη της επιχείρησης που διεξάγει στη Γάζα και φαίνεται ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ την παρέχουν.